Raspodela podsticajnih sredstava poljoprivrednicima u opštini Topola

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto:O.T.

U dvorani kulturnog centra u Topoli 237 poljoprivrednika imalo je priliku da preuzme rešenja o raspodeli podsticajnih sredstava za 2023. godinu.

Rešenja je potpisao predsednik Privremenog organa opštine Topola, Dragan Jovanović. Ukupan iznos sredstava koja će se u ovoj drugoj raspodeli naći na računima poljoprivrednika je oko 6 miliona dinara.

U svom obraćanju prisutnima, predsednik Jovanović je napomenuo da se isplata danas potpisanih subvencija može očekivati tokom naredne nedelje, a u najvećoj meri su subvencije po osnovu osiguranja. Pored toga, Dragan Jovanović se zahvalio poljoprivrednicima na poverenju kako prema državi tako i prema lokalnoj samoupravi, jer su pored konkursa na republičkom nivou to činili i konkurisanjem za subvencije prema lokalnoj samoupravi. On je poželeo uspešnu uzajamnu saradnju i u narednim godinama.

Podsticajna sredstva registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije opštine Topola su namenjena za slediće mere:
-Upravljanje rizicima
– povraćaj premije osiguranja u iznosu od 10%;
-Nabavka stočne hrane za uvećanje stada iz sopstvenog zapata;
-Regres za reproduktivni materijal
– veštačko osemenjavanje;
-Nabavka materijala za prihranu pčela;
-Investicije u izradu, unapređenje ili proširenje svih tipova infrastrukture manjeg obima, uključujući investicije u obnovljive izvore energije;
-Investicije u fizička sredstva
– plastenici;
-Mašine, uređaji i oprema za navodnjavanje useva.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA