Proglašena vanredna situacija u opštini Topola

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

MEDIA PS

Topola- Na teritoriji opštine Topola zavedena je vanredna situacija. Odluku o zavođenju vanredne situacije doneo je predsednik opštine Vladimir Radojković na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Topola koja je danas održana u skupštinskoj sali Opštinske uprave.

Foto: facebook-Opština Topola

Na sednici je sagledana nastala situacija usled elementarne nepogode – obilnih padavina na teritoriji opštine. Pored toga razmatrano je preduzimanje daljih mera i aktivnosti na sprečavanju i ublažavanju posledica. Prema trenutnim informacijama situacija se smiruje.
U jutarnjim časovima na teritoriji opštine Topola došlo je usled obilnih padavina do izlivanja vodotokova prvog i drugog reda, manjih rečnih tokova i bujičnih potoka koji su na pojedinim regionalnim, opštinskim i nekategorisanim putevima izazvali prekid saobraćaja, kao i veliku štetu na poljoprivrednim kulturama i objektima, navodi se na facebook stranici Opštine Topola

Zbog prodora vode u kuće ugrožena su pojedina domaćinstva u Žabarima i Topoli. Put za Kusaicu je neprohodan. Ekipe JKSP Topola su od ranih jutarnjih sati na terenu. Njihove mašine rade na osposobljavanju najugroženijih propusta za vodu, a pripremljeni su i džakovi sa peskom za ugrožena domaćinstva. Patrole MUP-a su takođe na terenu sa posebnim akcentom na jasenički most u Božurnji.

Opštinski štab je doneo zaključak o uvođenju dežurstva građevinske mehanizacije – skip i redovan obilazak dosadašnjih kritičnih tačaka: JKSP Topola – na teritoriji varoši i sela Topola, kao i na teritoriji Mesnih zajednica Natalinci, Šume, Kloka, Junkovac, Gorovič i Žabare; – Preduzeće “Srki” doo Gornja Trnava – na teritoriji sela Gornje Jasenice (Plaskovac, Vinča, Jarmenovci, Vojkovci, Donja i Gornja Šatornja i Donja Trešnjevica); – Obavezuje se JKSP Topola da stavi u stanje pripravnosti građevinsku mašinu – buldožer – radi delovanja u slučaju potrebe

FB-O.Topola

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA