Predstavnice Topole u TOP 3 na takmičenju „Ritam Evrope“

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto: O.T.

Osvajanjem trećeg mesta na muzičkom spektaklu “Srbija u ritmu Evrope”, održanom u ponedeljak, 23. oktobra, u Zrenjaninu, predstavnice Topole, Natalija, Nađa i Magdalena, izborile su pravo učešća na internacionalnom takmičenju koje će se krajem ove ili početkom naredne godine održati u Strumici – Severna Makedonija.

Topola je i ove godine imala svoje predstavnike na najvećem dečijem muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”. Natalija Nikolić predstavila se švedskom kompozicijom Hero. U plesnoj pratnji nastupile su Nađa Dukić i Magdalena Milošević. Na takmičenju koje je praćeno u direktnom prenosu putem Prve Srpske televizije su, pored Topole, nastupili predstavnici još 22 grada Srbije.

Gledaoci su putem sms-a imali priliku da podrže predstavnike za koje su smatrali da su najbolje izveli svoju pesmu, a svoj glas su davali i članovi žirija gradova učesnika kao i glasovi stručnog žirija. Ovogodišnji pobednik je grad Kikinda. Kao nagradu, pobednik festivala putuje u zemlju koju je predstavljao, a sam festival naredne godine dovodi u svoj grad.
Od strane organizacije selektovani učesnici takmičenja pripremali su se u Zrenjaninu, gradu pobedniku iz prethodne godine, tako što su jednog vikenda mesečno uvežbavali svoje numere sa eminentnim stručnjacima iz oblasti pevanja i plesa.

U oblasti pevanja talentovana deca imala su priliku da stiču znanja od Nemanje Antonovića, jednog od najtraženijih lica u svetu muzike. Milan Milinković je napravio koreografije za sve učesnike na vrlo visokom nivou tako da je takmičenju dao dodatnu notu uzbudljivosti i neizvesnosti.
Ono što je takmičenje u Zrenjaninu učinilo posebnim je atmosfera među samim učesnicima. Među njima se nije osećao rivalitet – oni su jedni drugima bili najveća podrška.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA