Podeljeni svetlo-reflektujući rančevi đacima prvacima u Šatornji, Trnavi, Natalincima i Krćevcu!!!

  • Izvor: Opština Topola

27/08/2021

Prvi dan nove školske godine, predsednik opštine Topola, Igor Petrović i zamenica predsednika opštine Jasna Vuković iskoristili su za posetu matičnim školama u Šatornji, Trnavi i Natalincima kao i izdvojenom odeljenju OŠ “Karađorđe” u Krćevcu.

Neposredan povod poseta školama “Živko Tomić” u Šatornji, “Milutin Jelenić” u G. Trnavi i “Milan Blagojević” u Natalincima bila je podela svetlo-reflektujućih rančeva đacima prvacima.

Predsednik opštine i njegova zamenica poželeli su deci i nastavnom osoblju srećan početak nove školske godine, a prvacima punu torbu znanja, petica i lepih uspomena.

Razlog posete školi u Krćevcu bila je zamena kompletne stolarije na ovom školskom objektu.

Mora se reći da ona na ovoj školi nije menjana, niti je u nju ulagano, oko 30 godina. Deca i učiteljice su i pored parnog grejanja koje u školi postoji, u učionicama boravili u jaknama, a o energetskoj efikasnosti da i ne govorimo.

Ova značajna investicija, vredna skoro milion dinara, unaprediće elementarne uslove rada i života onih koji u njoj borave, dakle dece i nastavnog osoblja.

-Posle nekoliko decenija, uspeli smo da zamenimo kompletnu stolariju u izdvojenom odeljenju OŠ “Karađorđe” u Krćevcu. Investicija je oko 900.000 dinara. Kompletna PVC stolarija na školi je zamenjena. Izvođač je Milić PVC iz Aranđelovca – rekao je Petrović i dodao da je firma u toj meri profesionalno uradila posao da je u jednom danu uspela da postavi svu stolariju i praktično da ugradi preko sto stakala.


Predsednik opštine je istakao da je Opština Topola u poslednja četiri meseca izdvojila preko tri miliona dinara za razne investicije koje se tiču održavanja osnovnih škola. Takve su investicije bile u Šumama na krovnom pokrivaču i dve učionice za osnovce i predškolce, zatim u Junkovcu gde je takođe zamenjena kompletna stolarija i školske klupe koje oko četiri decenije nisu menjane.

Investicije u matičnoj školi u Natalincima, u Šatornji je zamenjen kotao… Za rančeve prvacima je izdvojeno 500.000 dinara.

-Kada se podvuče crta imamo tri miliona dinara investicija u poslednja četiri meseca, naglasio je Igor Petrović.

On se osvrnuo i na druge investicije koje su takođe vezane za obrazovni sistem i njegovo funkcionisanje: “Važno je napomenuti da ne stajemo i ne posustajemo. Svi osnovci i srednjoškolci imaju besplatan prevoz. To je 12 miliona na godišnjem nivou. U narednom periodu ćemo imati dalja ulaganja, naročito kod matičnih škola, pre svega u Natalincima. Pokušaćemo sa radom na izgradnji fiskulturne sale u Belosavcima. Uvešćemo i preći na gas u OŠ “Karađorđe”. Očekuju nas zaista krupne investicije i to samo u smeru osnovnog obrazovanja.”

Još jedan značajan i bitan podatak je što se tiče predškolskog obazovanja: “Od ukupnog budžeta Opštine Topola, 12% odvajamo za Predškolsku ustanovu i za predškolce, što nas čini jedinstvenim u čitavoj Srbiji”.

Dodao je da, gledano u procentima, tek posle toga slede budžetska izdvajanja za puteve i druge vidove infrastrukturnih radova.

EKONOMIJA VESTI GRADA TOPOLA