Otvorena 51. “Igra boja” u Lipovcu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Tekst, foto: O. T.

Okupljanjem učesnika, danas je u Osnovnoj školi u Lipovcu svečano otvorena 51. slikarska kolonija.

Koloniju je ispred Opštine Topola otvorila glavni urbanista, arhitekta Marijana Andrić.
Čast mi je danas stajati pred vama i imati dužnost da u ime Opštine Topola zvanično otvorim igru boja kakvu samo umetnici svojim nadahnućima mogu da donesu – rekla je u uvodnom obraćanju učesnicima kolonije i prisutnim ljubiteljima umetnosti Marijana Andrić izražavajući zadovoljstvo na mogućnosti da “se i ove godine družimo sa umetnicima, učimo od njih i radujemo se novim umetničkim delima”. Ona je takođe izrazila i nadu da će “ova manifestacija još dugo živeti i da će ovi dani u Lipovcu biti obojeni najlepšim bojama i inspiracijom koja će izroditi nove ljubitelje umetnosti i kulture u Šumadiji.
Učesnici ovogodišnjeg saziva kolonije su: Anka Stojanović, Đuro Lubarda, Vladimir Stjepanović Gabelić, Zdravko Vučinić, Srđan Srećković i Radmila Rada Jokić.

Domaćini umetnicima tradicionalno će biti meštani Lipovca koji zajedno sa njima doprinose dinamici kolonije.

U okviru sedmodnevnog trajanja kolonije biće organizovani raznovrsni kulturni sadržaji, među kojima treba izdvojiti promociju monografije povodom pola veka rada Srpske nacionalne akademije u Torontu, zakazanu za utorak, 22. avgust, od 19 časova u Vizitorskom centru u Topoli.

U okviru slikarske kolonije održaće se škola slikanja za decu koju će voditi umetnici, na kojoj će mališani iz Lipovca i Topole imati prilike da nauče osnove slikarstva.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA