Održana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Topola- štab doneo preporuke !!!

  • Autor: Dragana Marinović

08/03/2021

Topola- Kako se navodi na zvaničnoj facebook stranici opštine Topola,povodom epidemiološke situacije u Topoli, danas je u skupštinskoj sali Opštine Topola održana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Topola.


Telefonskim putem, pošto se nalazi u izolaciji iz kontakta, prisutnima se u ulozi komandanta štaba obratio predsednik opštine Topola Igor Petrović. Članovi opštinskog štaba, na kome je presedavala zamenica predsednika opštine Danijela Đokić Pantić su mogli čuti podatke koji su zabrinjavajući, ako ne i alarmantni.U skladu sa trenutnom situacijom, Štab je doneo određene preporuke:1.Da Predškolska ustanova „Sofija Ristić“ u Topoli pređe na nastavu na daljinu, odnosno online nastavu u trajanju od dve nedelje;2.Da se izvrši promena načina organizacije obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim školama sa teritorije opštine Topola, tj.da učenici pređu na nastavu na daljinu, odnosno online nastavu u trajanju od dve nedelje; 3.Da se u tom periodu u obe pomenute ustanove izvrši detaljna dezinfekcija prostorija.


Preporuke će uz obrazloženje dostaviti PU „Sofija Ristić“, Opštini Topola, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Školskoj upravi za Šumadijski upravni okrug u Kragujevcu.Štab za vanredne situacije raspolaže informacijama koje pokazuju da je broj pregleda u kovid ambulanti izuzetno povećan i iznosi oko 180 pregleda dnevno. Broj pozitivnih pacijenata je oko 30 dvevno, što je oko 60% testiranih osoba. Primetan je i nagli porast pozitivnih kod dece.Od početka pandemije do danas u opštini Topola je 1475 pozitivnih osoba. U ovom trenutku u kućnoj izolaciji se nalazi 169 osoba.Štab za vanredne situacije opštine Topola poziva građane da se prijave za vakcinu, da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba i da budu odgovorni prema sebi i drugima.

VESTI GRADA TOPOLA