Održana sednica opštinskog veća opštine Topola !!!

  • Autor: MEDIA PS / D. J.

01/09/2021

U Topoli je u četvrtak, 2. septembra, održana sednica opštinskog veća opštine Topola.

Donet je zaključak da postojeći lokalni prevoznik koji vozi na teritoriji opstine Topola mora da vrati sve lokalne linije na period pre pandemije, odnosno na period 2019. godine.

Opština Topola nema ingerenciju nad medju-opštinskim prevozom, a pojavio se problem prevoza srednjoškolaca koji idu u škole u Arandjelovac.

“Žao mi je što mi se roditelji nisu obratili ranije jer bi smo ovo resili do sada”, kaže Jovanović o ovoj situaciji. Čelnici opštine su u čevrtak imali sastanak sa predstavnicima roditelja, i predstavnici roditelja su izneli podatak da dece koja pohadjaju srednje skole u Arandjelovcu ima oko 55, ali od skola u Arandjelovcu su stigli zvanični podaci da u prepodnevnoj smeni ima 51, a u popodnevnoj 60 dece, što je ozbiljan broj dece. Problem je povratak dece kada su učenici druga smena jer poslednji polazak iz Arandjelovca ka Topoli kreće u 17.30h, a potrebno je da to bude negde oko 20.15h. “Predstavnici roditelja su u komunikaciji sa nama, a mi sa prevoznicima i već sutra ili u ponedeljak imaćemo neko rešenje, ali će se verovatno menjati i polazak iz Topole ka Šatornji i Jarmenovcima, koji sada polazi u 20 h iz Topole, da bi se sve to uskladilo. U kontaktu smo i sa ljudima iz ministarstva saobraćaja koji nam moraju dati saglasnost na tu novu medjuopštinsku liniju Arandjelovac-Topola. U svakom slučaju, naćićemo rešenje”, kaže Jovanović na svom facebooku.
Dopunom dnevnog reda doneta je odluka da se krene u rekonstrukciju stare škole u Natalincima koju pohadjaju deca od 1. do 4. razreda, kao i sredjivanje škole u Goroviču.

Asfaltiraju se lokalni putevi u Ovsištu. Ekipa putara se iz Ovsišta seli u Vinču, a zatim odmah u Trnavu, u Varošicu.

U toku je izgradnja fekalne kanalizacije pored Doma zdravlja u Topoli.

U ovom trenutku u Predškolsku ustanovu u Topoli upisano je više od 420 dece, što iz varoši, što sa seoskog područja, što je rekordan broj dece, veći za više od stotinu do sada najbrojnijih godina, što je Jovanović ponosno istakao. 

Sve seoske isturene grupe narednih dana takodje kreću sa radom u dinamici kako je uprava ustanove dogovorila sa roditeljima, I više neće biti moguće prebacivanje dece iz jednog sela u drugo, niti iz sela u varoš, nego samo kako je upisano do 31 avgusta. Sva naknadna pomeranja neće biti moguća jer stvaraju pravu konfuziju.

VESTI GRADA TOPOLA