Odbojkaški klub Karadjordje, ponos Topole !!!

  • Autor: Dragan Marinković

24/08/2020

OK Karadjordje iz Topole osnovan je 1964.godine.Ove godine,56 godina od osnivanja klub je prvi put dobio svoje prostorijeU sezoni 2020/2021 klub je ušao u Prvu ligu Srbije,što je i najveći uspeh kluba od osnivanja.


Najveći deo ekipe koja je OK Karadjordje dovela do ovog veličanstvenog uspeha je zadržana od prošle godine,sa nekoliko pojačanja: Nemanja Radović-prošle godine je igrao u OK Partizan i najbolji je bloker Superlige Ognjen Betić,odbojkaš iz Crne Gore,igra drugu sezonu u OK Karadjordje na poziciji blokera Vuk Medenica, reprezentativac Crne Gore, igra na poziciji primača servisa Vukašin Smiljanić iz Ljiga, liber Darko Radivojević, tehničar Rakić Nenad, na poziciji srednjeg blokera.
Uspesima OK Karadjordje doprinela je i unapredjena organizacija kluba. Stručni štab čine: Milan Nikolić, glavni trener Dejan Ilić, pomoćni trener koji je ujedno i prvi trener druge ekipe OK Karadjordje koja se takmiči u Srpskoj ligi centar Nikola Nikolić i Miljan Miljanović, statističari i skauti.


Ekipa se trenutno nalazi u drugoj fazi priprema.Prva faza priprema se odvijala u Topoli i u Staroj Pazovi, u Nacionalnoj kući fudbala(centar Fudbalskog saveza Srbije).

Prema sadašnjim informacijama Odbojkaškog saveza Srbije prvenstvo počinje prvog vikenda u oktobru. Pred početak prvenstva ekipa će se uigravati kako u pripremnim,tako i u kup utakmicama.5.septembra će se odigrati prva kup utakmica u takmičarskoj godini protiv ekipe VGSK iz Velikog Gradišta.

Cilj kluba je da se naprave što bolji rezultati u Prvoj ligi i da se kompletan potencijal iskoristi kako bi se „napadalo“ prvo mesto i ulazak u Superligu.
Nakon seniora i seniorki sa treninzima počinju pioniri i kadeti.

SPORT VESTI GRADA TOPOLA