NEĆE više biti liste čekanja za vrtić u Topoli !!!

NEĆE više biti liste čekanja za vrtić u Topoli !!!

  • autor: Dragoslav Spasić

25/09/2018

[views]

Topola-Lokalna uprava je rešena da predškolski uzrast dece ne bude više na listi čekanja.

U srdačnom razgovoru sa predsednikom skupštine Topola Draganom Jovanovićom za naš portal media-ps.rs saznali smo kako bi to trebalo da se uradi:

,,Opština Topola je ove godine krenula u projekat proširenja predškolske ustanove Sofija Ristić iz Topole, naša predškolska ustanova ima dva objekta ali postala je tesna i potrebno je proširenje.
Centralni objekat iznad Karadjordjeve crkve nema prostora za proširenje ali drugi objekat zabavišta izgradjen davne 71’ godine prošlog veka imao je dovoljno prostora da se uradi dogradjivanje i da nakon završetka to bude jedan funkcionalni objekat.
Prva faza radova na proširenju je pri kraju, do zime će sve biti ukrovljeno i sledeće godine ce objekat kompletno biti zavrsen i useljen.
Ali da se vratim starom delu,na inicijativu vaspitaca okupili su se roditelji decice koja su sada u predskolskom i hoce da pomognu. Jutros sam sa jednim od roditelja i sam obisao to odeljenje.
Vec za vikend krece rekonstrukcija mokrih cvorova i toaleta kako se nebi ometalo normalno funkcinisanje nastave“ .

car wa15-1(720 x 120)
kola16-1 (720 x 120)

Opstina ce finasirati kompletno novu  rasvetu u dvoristu kao i video nadzor koji ce biti povezan sa policijom kako bi pokusali preventivno da uticemo da se ne lomi inventar. Video nadzor je tu nekada postojao ali su ga vandali potpuno unistili.
Posto su igracke potrosni materijal klinci kada smo ih upitali sta bi voleli da im najpre kupimo prva im je zelja nove igracke.
Zbog toga cu i sam kao pojedinac i roditelj donirati igracke za decicu ustanovi u vrednosti od 50.000 dinara.
Igracke cu ustanovi isporuciti  u subotu.
Pozivam i druge roditelje i gradjane koji zele da pomognu da shodno svojim mogucnostima prikljuce se ovoj gradjanskoj akciji da stvorimo sto bolje uslove za nase najmladje sugradjane.

Kapacitet trenutni ustanove je maksimalno popunjen i predskolaca na nivou opstine u ustanovi je 161 a ukupno sa mladjima je 332 dece.Trenutno na listi cekanja u predskolskoj ustanovi je oko 30-toro decice.
Najvise ih je uzrasta 2014-15 godiste.

Sa zavrsetkom rekonstrukcije ovog objekta 2019 godine,liste cekanja ce biti potpuno ukinute

Sadasnji izgled mokrih cvorova koji ce biti potpuno rekonstruisani kao i podovi i vec za 15- tak dana videcete nov izgled.“. rekao je Jovanović.


VESTI GRADA TOPOLA