Nastavak radova u telekomunikacijama i putnoj infrastrukturi u opštini Topola!!!

 

Nastavak radova u telekomunikacijama i putnoj infrastrukturi u opštini Topola!!!

  • Izvor: D.J.

16/11/2017

U gradu podno Oplenca uveliko se krenulo sa sredjivanjem puteva, i ujedno i sa pripremom i sredjivanjem voznog parka i mašina  zbog dolazeće zime.

redhodnih dana smo asfaltirali u Trnavi i završili smo put za groblje u MZ Vitlina.Što se tiče asfaltiranja imamo još ugovore za tri lokalna puta u selu Lipovac (deo puta ka vinariji Rogan, put u Djordjevicima odnosno ka vinariji Avramović i zaseok Jovanovići) to treba da radi putarsko preduzeće Strabag iz Beograda kao i dva sokaka u Trnavi, zaseok Lelići i zaseok Borisavljevići.
Pošto danas moramo da mehanizaciju stavimo u pripravnost za zimsku službu, videćemo kakvo će vreme biti u narednih 10-tak dana i da li se možemo vraćati u asfaltiranje.
Što se tiče atarskih puteva, trenutno izgradjujemo put u Ovsištu, zaseok Garine u dužini od 1-og kilometra. Imamo još ugovore za više putnih pravaca kao što su dva pravca u Belosavcima i jedan u Vojkovcima.

Zavisno od vremenskih prilika videćemo šta budemo mogli do kraja godine da radimo a šta mora ostati za proleće naredne godine. U skupštini Srbije najavljeno je za početak decembra usvajanje republičkog budžeta za 2018. godinu, tako da će lokalni budžet opštine Topola biti usvojen oko Svetog Nikole.

Ono što je definitivno poznato a tiče se budžetskih korisnika koji primaju platu iz opštinskog budžeta, je da će povećanje plata za zaposlene u opštinskoj upravi i javnim ustanovama biti 5% a zaposleni u predškolskoj ustanovi dobice povećanje plata u iznosu od 10%. I umalo da zaboravim a bitno je, usled klizišta u zaseoku Vaganac na obodu Topole došlo je do cepanja lokalnog asfaltnog puta u dužini od 40-tak metara. Do zime je to potrebno sanirati, odnosno u narednih 20-tak dana.“ , napisao je Dragan Jovanović na svom fb profilu o radovima na infrastrukturi opštine.

DJL8
DJL7n
DJL6n
DJL4n
DJL3
DJL2
DJA1jpg
DJA

“ A sada par reči o telekomunikacijama. Zatim ću Vas upoznati sa svim objektima koji su gradjeni ili rekonstruisani u toku ove godine.
U ovoj godini smo zajedno sa Telekomom instalirali 12 novih digiitalnih stanica na teritoriji nase opštine. Završili smo digitalizaciju u potpunosti pravcem Belosavci-Jelenac- Maskar- Rajkovac-Kloka- Natalinci-Šume.
Modernizovali smo Vinču, Plaskovac i sve obodne delove Topole. U svim ovim selima svi  korisnici su uključeni, osim Kloke i Šuma, gde je u toku tehnički prijem instalacija i većina korisnika će biti uključena do kraja godine. Planovi za narednu godinu su potpuna digitalizacija Ovsišta i obodnih delova Jarmenovaca, uključujući Vojkovce i Manojlovce. Ovo je veoma važno jer smo omogucili svim korisnicima brži internet i digitalnu televiziju. Sa ponosom ovo ističem da je digitalizacija već sada dostupna u više od 90% stanovništva naše opštine.

Pisao sam predhodnih dana oko prodaje Livnice Topole iz stečaja…Trebalo bi u celosti agenciji za stečaj Vlade republike Sebije da bude uplaćen depozit u iznosu od 720.000 evra plus dodatna ponuda od nekih 310.000 evra i iskreno se nadam da kupac neće odustati od kupovine. Pre nekoliko dana mi je jedan stariji sugradjanin na ulici prišao i rekao da je sramota što je ta fabrika prodata i kaže taj gospodin da je bivši radnik te livnice, i kaže mi on sa setom, kako je ta fabrika nekada radila i zapošljavala…što je sve tačno, samo sam ga pitao da li zna da je ta ista fabrika otišla u stečaj sa dugom od 22.5 mliona evra?!? Naravno to nije znao,,,zato i zbog njega i zbog drugih da samo u par fotografija pokažem kako izgleda ta fabrika iznutra danas, jutros sam to snimio svojim telefonom, ovo je jezivo i podnećemo krivičnu prijavu protiv NN lica za tešku kradju jer je bukvalno u ovoj livnici sve pokradeno.
Neko za ovo mora da odgovara, od stečajnog upravnika do tog obezbedjenja koje je bilo angazovano upravo od tog stečajnog upravnika, jer su slike neverovatne, a sada zamislite da je ova fabrika stajala još par meseci verujem da bi i zidove porušili i odneli. Potreban je ogroman novac da se ponovo ova fabrika pokrene.“ završio je svoje izlaganje Dragan Jovanović , predsednik Skupštine opštine Topola.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA TOPOLA