Narodna skupština Republike Srbije usvojila izmene zakona o ozakonjenju objekata

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Filip Marković

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je izmene zakona o ozakonjenju objekata.

Foto: D.J.

Zakon predvidja da svi gradjani koji žive u STAMBENIM objektima, a da ti objekti nisu ozakonjeni, mogu da podnesu zahtev od 15. septembra do 15. oktobra za priključak tih objekata na komunalnu mrežu (struja, voda, gas, kanalizacija…).

Svaki gradjanin koji želi da ostvari to pravo, a do sada nije mogao jer mu objekat nije bio ozakonjen, moći će to da učini samo u ovom periodu. Zahtevi se podnose preko posebnih šaltera u opštinama. Opštine će obradjivati svaki zahtev pojedinačno i slati dalje na postupanje preduzeću kojie vrši priključak.

„Inače, kada smo ovu odluku usvajali, vodili smo računa da humano pomognemo ljudima, ali ovo ne znači da se takav objekat ozakonjuje, niti da se sa njim na bilo koji način može dalje prometovati, odnosno prodavati. Tako da, imate vremena da se pripremite do 15. septembra. Što se tiče opštine Topole, tu će najviše biti zahteva za priključak na gasnu mrežu, pre svega na seoskom području, manje za vodu i vrlo malo za struju. U ponedeljak u 9.30 h ću biti u Trnavi (MZ Vitlina, kamenoresci), gde ću, sa nadzornim organom i direktorom izvodjača radova PZP Kragujevac, obići svako domaćinstvo i lokalni put, gde treba da se radi poseban priključak na magistralni put koji je sada u izgradnji. Želim da na vreme rešimo svaki problem. Očekujem ubrzo i dolazak ministra Vesića. Nakon Trnave, posetiću mesnu zajednicu Ovsište, gde ću sa nadležnima iz Elektrodistribucije obići radove na postavljanju novih stubova u zaseoku Jošanica“, napisao je Dragan Jovanović na svom fb nalogu.

Što se tiče Ovsista, završeni su radovi na postavljanju telekomunikacionih podzemnih kablova kroz selo (tzv. optike). Radove je izvršilo preduzeće „Roming“ iz Beograda, a naručilac posla je Ministarstvo telekomunikacija Vlade Republike Srbije.

„Svaki meštanin sada može pojedinačno u Telekomu podneti zahtev za nov priključak, koji podrazumeva tzv. pakete (broj, internet, televizija)“, završio je objavu na svom fb nalogu Dragan Jovanović.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA