Ministar Aleksandar Martinović u posetio Topolu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.Topola/MEDIA PS

Opštinu Topola posetio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović. Radnu posetu ministar Martinović je započeo razgovorima u zgradi Opštinske uprave sa predsednikom opštine Vladimirom Radojkovićem.

Foto: facebook-O.Topola

U ime Ministarstva, Aleksandar Martinović je Opštinskoj upravi poklonio 20 laptopova. Zahvaljujući se ministru, predsednik opštine Topola ,Vladimir Radojković ovom prilikom je napomenuo da će, pored pojedinih službi unutar uprave, izvestan broj računara biti raspodeljen i Centru za socijalni rad. Nakon razgovora unutar uprave, ministar je sa svojim domaćinima obišao teren – oštećeni most u Mesnoj zajednici Junkovac, domaćinstvo Snežane Radošević u MZ Žabare koje je ugroženo poplavama i oštećeni most u MZ Bor.

Radojković se zahvalio ministru Martinoviću na poseti izrazivši nadu da će se sveobuhvatna saradnja i dalje nastaviti. Upravo zbog toga, on je naglasio da opština Topola ima najbolju saradnju upravo sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Podsetio je predsednik Radojković na investicije koje je resorno Ministarstvo uputilo ka opštini Topola – renoviranje sportske sale u Srednjoj školi “Kralj Petar I”, proširenje ulične rasvete na seoskom području.

Ukupan iznos tih investicija iznosi gotovo 50 miliona dinara. Takođe, predsednik opštine je izneo ministru Martinoviću probleme koje je opština imala usled nedavnih nepogoda koje su je zahvatile i ukupno procenjenu štetu na putevima, usevima, domaćinstvima i poljoprivrednim objektima koja iznosi oko 270 miliona dinara, uz uverenje da će Vlada RS naći načina da pruži adekvatnu pomoć u normalizaciji života.

radojković je istakao je i da je Opština Topola odmah krenula u sanaciju pričinjene štete i pružanje pomoći građanima.

Ministar Aleksandar Martinović se zahvalio predsedniku opštine i njegovim saradnicima “što su sa građanima opštine od prvog dana kada su krenule ove velike kiše” i što je odmah krenula u sanaciju štete koju su one izazvale.
-To pokazuje koliko su ljudi koji vode opštinu Topola agilni i odgovorni i koliko su bili spremni da u tim najtežim trenucima budu sa građanima – rekao je ministar Martinović.
Opština Topola je jedna od 56 lokalnih samouprava u Republici Srbiji u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode naveo je Aleksandar Martinović

Prioritet Vlade je najpre pomoć ljudima kojima je voda ušla u domove i oštetila ih. Prve isplate ići će ka naknadi štete na takvim objektima i one se mogu očekivati u toku ovog meseca. Nakon toga će se pristupiti saniranju štete na građevinskoj i na putnoj infrastrukturi “bez obzira što je opština Topola sa tim poslom već krenula” naglasio je Martinović.
-Želim da kažem predsedniku opštine da opština Topola neće biti sama. Imaće pomoć Vlade Republike Srbije i mi ćemo gledati da u najskorije moguće vreme saniramo svu nastalu štetu – zaključio je ministar Aleksandar Martinović.

Više fotografija možete pogledati na facebook stranici opštine -klik OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA