MEDJUNARODNA trka biciklista kroz Srbiju !!!

  • Autor: MEDIA PS / Video: Dragoslav Spasić

01/08/2019

[views]

Topola-U okviru Medjunarodne trke bicikista kroz Srbiju je i kroz Topolu prošla grupa ovih izbržljivih sportista tako nastavljajući svoj put sve do Požarevca gde će im biti glavno odredište .


Trka kroz Srbiju (franc. Tour de Serbie) biciklistička je etapna trka po Srbiji. Ove godine 59. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju vozi se od 29. jula do 2. avgusta, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i spada u drugu kategoriju Svetske biciklističke federacije. Prva trka je držana 1939. godine i pobednik je bio August Prosenik. Aktuelni prvak je David Torosantuči dok najviše pobeda ima Mikoš Rnjaković (četiri). 

Ove godine je trka krenula iz Republike Srpske, a završiće se u Požarevcu. Trka je počela 1939. godine i ovo je prvi put da je počela iz Republike Srpske za 80 godina, koliko je prošlo od prvog takmičenja i sada se proslavlja ovaj jubilej.

k.p.12345- (800 x 125)
prokic 221-(800 x 125)Video: Dragoslav Spasić

Zanimljivo je da je prvu trku pratio i Kralj Petar II Karadjordjević koji je i uručio zlatni pehar pobedniku I tako je I otpočela ova, sada već tradicionalna, trka biciklista.

Trka je počela od Istočnog Sarajeva preko Jahorine, Pala, Priboja, Zlatibora a druga etapa je počela iz Čajetine, Mionice, Topole i Smederevske Palanke do Požarevca. 

Uživajte u kadrovima koje je snimio naš novinar iz Topole, Dragoslav Spasić, popularni Spale i budite u toku sa svim aktuelnim dešavanjima iz ovog mesta.


SPORT VESTI GRADA TOPOLA