Lepe vesti za Topoljce posle sastanka rukovodstva EPS-a i predsednika opštine

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

MEDIA PS

Topola- Posle brojnih razgovora predsednika opštine Topola Vladimira Radojkovića sa sugradjanima, posebno sa seoskih područja, konstatovano je da postoje veliki problemi sa snabdevanjem elekričnom energijom.

Foto: facebook V.Radojković

Kako bi se rešili ovi problemi, organizovan je sastanak sa najvišim rukovodstvom EPS-a kome su prisustvovali rukovodioci EPS-a (Tehnički direktor i koordinator iz Kraljeva) i  predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković.

“-Na sastanku je dogovoreno da se izvrši rekonstrukcija niskonaponske mreže koja podrazumeva zamenu svih drvenih stubova betonskim, zamenom svih žica kablovskim snopovima i izgradnju trafo stanice 35-tice u Belosavcima.

-To je veliki poduhvat koji će omogućiti rešavanje velikog dela problema u snabdevanju potrošača, kao i stvaranje prostora za priključenje novih privrednih subjekata koji su zainteresovani za investiranje u našu opstinu.

-Rekonstrukcija će prema informacijama iz EPS-a početi da se realizuje početkom leta.

Sada su u toku postupci javnih nabavki.

Takodje, dogovoreno je i zajedničko ulaganje u spuštanje elektro instalacija pod zemlju, prilikom izgradnje nove pešačke zone u ulici Kneginje Zorke.

Vrednost ovog projekta je oko 4.500.000 din, gde bi EPS obezbedio 3.000.000 din, a opština Topola 1.500.000 din.

Ovi radovi bi se izvodili uporedo sa radovima na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije, kao i sa izgradnjom nove vodovodne linije u toj ulici.

Na taj način će za duži vremenski period biti rešeno pitanje podzemnih instalacija u užem centru Topole.” stoji na facebook profilu predsednika opštine Topola, Vladimira Radojkovića.

Radojković je takodje napisao: “Takodje, želim da vas obavestim da sam u četvrtak potpisao ugovor sa ministrom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Investicija koja je ugovorena odnosi se na rekonstrukciju i proširenje ulične rasvete na teritoriji naše opstine.

Ukupna vrednost investicije je 20 000 000 dinara, gde će iz budžeta Ministarstva biti izdvojeno 15 000 000 dinara, a iz opštinskog 5 000 000 dinara.

Takodje treba dodati da je odobren projekat rekonstrukcije Kraljeve vinarije, čija je vrednost 1 200 000 eura, kao i još  najmanje 10 projekata kojima je opština konkurisala po raznim osnovama.

 Aktivnosti na tom polju su veoma intenzivne i daju zavidne rezultate.

Bitno je napomenuti da je počela realizacija projekta na pronalaženju dodatnih količina vode tako da će se problemi sa vodosnabdevanjem rešavati. U toku je bušenje eksploatacionih bušotina. Vrednost ovog projekta je oko 10 000 000 dinara.

Želim da se svi okrenemo razvoju, moja vrata su SVIMA otvorena”, napisao je Vladimir Radojković na svom facebook profile.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA