Konkurs za sufinansiranje poljoprivrednih domaćinstava opštine Topola!!!

  • Autor i foto: Dragoslav Spasić

19/04/2018

[views]

Topola-Informaciju predsrednika skupštine Topola Dragana Jovanovića prenosimo u celosti:

Danas je Opstina Topola raspisala javni poziv za davanje subvencija za poljoprivredu i to: sufinasiranje podizanja plastenika, busenje arterskih bunara ili bilo kakvih kaptaza za  navodnjavanja u ovoj godini (sredstva po ovim partijama su do 3.000 €).

Takodje, Opstina  refinasira i osemenjavanje junica u iznosu od 1200 dinara po grlu.

Sto se tice kamata na poljoprivredne kredite, Opstina ce placati kamate za kredite na obrtna sredstva (na 12 meseci) koja ce uzimati poljoprivredni proizvodjaci i to u iznosu do 2.000 €. Opstina ne ulazi u namenu kredita (da li su za kupovinu hemije, djubreta, goriva, semena….).

Do sledece nedelje ce se odrediti banka preko koje ce ici krediti, jer je u toku javni poziv koji je  Opstina raspisala da nam banke dostave svoje ponude. Ona banka koja nam ponudi najnizu kamatu postace partner Opstine u ovom poslu. Za sve poljoprivredne proizvodjace koji planiraju kredit, moj savet je da se strpe jos samo 7-8 dana, kada cemo mi biti spremni da vam pokrijemo kamatu, tako da ce poljoprivrednici umesto kredita, u stvari imati kao pozajmljen novac na godinu dana, posto ce vracati samo glavnicu. “
Završio je informaciju za javnost Jovanović

VESTI GRADA TOPOLA