Još jedan projekat opštine Topola!!!

  • Autor: Dragoslav Spasić

19/03/2018

[views]

Predsednik skupštine Topola za SPALE INFO I PORTAL media-ps.rs dao je izjavu:

,,Danas je u Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak na kome su bili prestavnici Ministarstva, EPS-a i četiri lokalne samouprave iz centralne Srbije koje su ušle u projekat elektrifikacije poljoprivrednih površina.
Konkretno su to Topola i Grocka za voce a Leskovac i Žitoradja za povrće.“

style=“text-align: center;“>foto D. Jovanović

Za sada su samo ove četiri opštine u Srbiji južno od Save i Dunava  obuhvaćene ovim projektom jer elektrifikacija prati projekte navodnjavanja.
Što se tiče Topole, država planira da u ovoj godini preko Elektroprivrede Srbije u elektrifikaciju reke Jasenice uloži 37.5 miliona dinara, jer ukupni budzet u ovoj godini za sve četiri opštine je 150 miliona dinara i on će se ravnomerno rasporediti.

O konkretnim trasama i načinu priključka u danima koji dolaze konkretnije, sada ukratko je da svako ko ima dubinsku  bušotinu dobije napajanje strujom pumpe, takodje, sada ljudi koji imaju vodozahvate u Jasenici i muku muče sa strujom, da  se i to reši i da se ti vodozahvati legalizuju, kao i da se ostavi mogućnost novih priključaka za eventualne kaptaže vode što će obuhvatiti i ovaj projekat navodnjavanja Vinča- Plaskovac-Blaznava.“ rekao je u svojoj uzjavi za portal www.media-ps.rs i Spale info.

VESTI GRADA TOPOLA