JKSP Topola proglasio osvajače nagrada likovnog konkursa „Šta voda znači meni“ !!!

  • Autor: Dragana Marinković

19/03/2021

Danas se obeležava Svetski dan voda(World Water Day). Taj dan usvojen je rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Od 1993. godine ovaj dan je počeo da se obeležava na svetskom nivou. Ovim danom UN žele da podsete na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. Od 2005. do 2015. godine obeležena je decenija voda.


Foto: JKSP Topola

KSP Topola se pridružuje globalnoj akciji obeležavanja Svetskog dana voda.JKSP Topola se u svojoj nadležnosti stara o održivom obezbeđivanju kvalitetne pitke vode za sve građane kroz dva sistema vodosnabdevanja: pumpno-potisni(Vrelo, Krečana i Božurnja) i gravitacioni(Jarmenovačka reka, Potočanje i Milića potok). Kroz ovogodišnji likovni konkurs, u kome su učestvovali učenici OŠ „Karađorđe“, JKSP Topola je želelo da podseti građane, kroz oči školaraca, „Šta voda znači meni“ i da podstakne akcije na polju negovanja vode kao životnog bogatstva.Radovi su ocenjivani u tri kategorije:

Foto: JKSP TopolaI kategorija- I i II razredII kategorija- III i IV razredIII kategorija- od V do VIII razreda.Nagrade su, po kategorijama, osvojili:I KATEGORIJA1. mesto Jovan Arsenijević II32. mesto Neda Cvetković I3. mesto Danica Urošević II3II KATEGORIJA 1. mesto Dunja Kostić IV12. mesto Uroš Adamović III23. mesto Iva Kljajić IV3III KATEGORIJA 1. mesto Nenad Vesić V32. mesto Andrea Blagojević V33. mesto Mihailo Petrović VII.Uručenje nagrada obaviće se u sredu, 24. marta, u holu OŠ „Karađorđe“ u 10.30h.

VESTI GRADA TOPOLA