Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, boravila je u radnoj poseti Topoli

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Topola- Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, boravila je 10 novembra u radnoj poseti Topoli.

Ministarka Tanasković obišla je radove na mostu preko potoka Goruplja u selu Junkovac, oštećenom u junskim poplavama. Takodje, tokom posete gradu podno Oplenca sa svojim domaćinima Draganom Jovanovićem, predsednikom Privremenog organa opštine kao i članova Privremenog organa Vladimirom Radojkovićem i Draganom Manojlovićem,  posetila je izvorište Sastavci u naselju Delo u selu Blaznava, dok je u selu Vinča u preduzeću “Domaćin” imala priliku da razgovara sa oko 100 poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Topola.

U obraćanju medijima od ministarke Tanasković i predsednika Jovanovića se moglo čuti o preduzetim radovima i planovima oko završetka mosta u Junkovcu i paralelnih radova na izgradnji atarskih puteva koje finansira Ministarstvo poljoprivrede i Opština Topola.

Trenutno je u izgradnji atarski put u selu Žabari u dužini od 1300 metara. Ukupna vrednost izgradnje atarskih puteva u opštini Topola je 12 miliona dinara. Od toga, 8 miliona dinara je učešće u finansiranju Ministarstva poljoprivrede, a 4 miliona je ulaganje opštine Topola.

Pored toga najavljena su i ulaganja resornog Ministarstva u popravku  odnosno rekonstrukciju seoskih vodovoda gde će pomoći sanaciju izvorišta Sastavci u Blaznavi i zamenu vodovodnih cevi u Mesnoj zajednici Mitrovčić, naselje Vaganac u dužini od 2000 metara i zamenu dotrajalih cevi u selu Lipovac.

Vrlo brzo, moglo se čuti, sanaciju ovog izvorišta sa prilaznim makadamskim putem Ministarstvo poljoprivrede će pomoći sa oko 10 miliona dinara. Dinamičan i otvoren razgovor vođen je u preduzeću “Domaćin” koje se bavi otkupom poljoprivrednih proizvoda, navodi se na facebook stranici Opštine.

 Vladajući tematikom potpuno opravdavajući mesto na čijem se Ministarstu nalazi Ministrarka Jelena Tanasković na postavljena pitanja imala je adekvatne odgovore . Značajan je podatak koji je iznela na svoj način ministarka, a konkretizovao Dragan Jovanović da “opština Topola u odnosu na broj stanovnika ima najveći broj registrovanih gazdinstava u Srbiji.

To je podatak za koji ste vi zaslužni i to je najvažnije da imamo procentualno najveći broj gde su nosioci do 50 godina starosti, To je znak da smo, što se tiče gazdinstava najmlađi u Srbiji” istakao je Jovanović. Ovu činjenicu Jovanović je ponovio i prilikom otvaranja poljoprivrednog karavana. 

U okviru projekta “Naj Domaćin 2023” poljoprivredni karavan je krenuo iz Topole. Projekt “Naj Domaćin 2023” organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije. Plan je da svake nedelje karavan obilazi drugi grad. Pored Topole, putovaće u Šabac, Prijepolje, Prokuplje, Pirot. Cilj poljoprivrednog karavana je da predstavi ostvarene rezultate i snagu poljoprivrede u Srbiji. Posetioci su ovom prilikom mogli da probaju brojne proizvode lokalnih proizvođača.

Više fotografija možete pogledati na facebook stranici Opštine Topola- klik OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA