Iz Livnice Topola posle dugog vremena izašao prvi odlivak koji predstavlja nov život ove fabrike !!!

  • Izvor/foto : fb strana D. Jovanović

11/07/2018

[views]

Topola-Juče je za Topolu bio veoma značajan dan, jer je iz Livnice Topola posle dugog vremena izašao prvi odlivak koji predstavlja nov život ove fabrike koja je nekada nosila razvoj ovoga kraja.

 Novi vlasnik, domaća firma “Stara varoš” je uložila velika sredstva i livnica je od juče u probnom radu i uskoro kreće sa proizvodnjom u punom kapacitetu. Trenutno je u njoj u ovom probnom periodu zaposleno oko 50 ljudi. Stručni kadar je došao iz Kikinde. Čim se linije uhodaju posao će dobiti još oko 100 ljudi. Livnica je dobila i nove filtere za zaštitu životne sredine, tako da više zagadjenja okoline neće biti.

“ Iskreno sam zadovoljan, jer sam verovao da možemo da preokrenemo priču i ovu fabriku spasemo propasti, da je učinimo savremenom, kako ne bi smetala razvoju niti turizma, niti poljoprivrede. Topoli je potrebna ovakva fabrika koja će stvarati novu vrednost i doneti zapošljavanje“.

kola16-1 (720 x 120)
car wa15-1(720 x 120)

„Na isti način čemo pratiti konfekciju „Rudnik“ iz dana u dan, do njenog novog otvaranja. Sa tim se jedan krug završava“, istakao je Dragan Jovanović na svom fejsbuk profilu.

„Od 2005. godine, borili smo se se bukvalno za svaku fabriku na teritoriji naše opštine, jer su sve bile zatvorene ili su neuspešno bile privatizovane, pa su te privatizacije obarane, neke i više puta. Najpre Jarmenovci, neuspela privatizacija, borba zajedno sa radnicima i evo danas se razvija i postaje najveća firma ponovo u Srbiji za preradu voća i povrća. Ista je priča kod PIK „Oplenac“, bivšeg „12. oktobra“, a sada već delu domaće firme „Integral“, selidba bivšeg „Karbona“ iz Arandjelovca u Topolu, fabrika stočne hrane u Natalincima i na kraju Livnica Topola i „Rudnik“. Koliko je samo tu bilo muke, ali uspeli smo“.


VESTI GRADA TOPOLA