II KRALjEVSKI KUP “KRALjICE MARIJE” u Vrnjačkoj Banji, pod pokroviteljstvom NjKV Princeze Danice Karađorđević

  • Izvor: ŽFK „Kraljica Marija“

28/06/2021

U organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“, koje se nalazi pod pokroviteljstvom NjKV Princeze Danice Karađorđević, organizuje se drugi kraljevski turnir u fudbalu za devojčice pod nazivom „Kup Kraljice Marije“ koji će biti održan u subotu, 03. jula 2021. godine sa početkom u 10 časova na fudbalskim terenima u Vrnjcima, Novom Selu i Gračacu, uz učešće 9 klubova iz raznih delova Srbije i Crne Gore.

Turnir koji se organizuje u čast 22. juna, dana kluba i u spomen na život i delo NjV Kraljice Marije Karađorđević, ima za cilj afirmaciju ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizaciju kod dece i starijih, afirmaciju tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kupa „Kraljice Marije“, promociju Vrnjačke Banje kao otvorene opštine koja podržava razvoj sporta kod devojčica i Kup koji treba da postane respektabilan, tradicionalan i da okuplja sportiskinje iz cele zemlje i regiona.

U takmičenju će učestvovati preko 150 devojčica iz klubova ŽFK Radnički Kragujevac, ŽFK Mačva Šabac, ŽFK Karađorđe Topola, ŽFK Stajićevo Zrenjanin, ŽFK Vučice Vučje Leskovac, ŽFK Jedinstvo Ub, ŽFK Levčanke Rekovac, ŽFK Mladost iz Podgorice i domaćina ŽFK Kraljica Marija.


Otvaranju će prisustvovati Pokroviteljka Kupa NjKV Princeza Danica Karađorđević sa porodicom, predstavnici crkve, lokalne samouprave, sportskih saveza i institucija, prijatelji, dobrotvori i ljubitelji fudbala.

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ŠABAC VESTI GRADA TOPOLA