Eksluzivna izjava Predsednika Skupštine Topola i Narodnog Poslanika Dragana Jovanovića!!!

  • Autor: Dragoslav Spasić

06/12/2017

Topola- Eksluzivna izjava Predsednika Skupštine Topola i Narodnog Poslanika Dragana Jovanovića koju prenosimo u celosti

Sa ponosom objavljujem da je opština Topola nakon sprovedenog Javnog konkursa, ušla u medjunarodni Projekat reforme poreza na imovinu, koji će finansirati Vlada Švajcarske konfederacije.

45 gradova i opština će biti u ovom projektu. Izabrano je od nekih 160 potencijalnih kandidata odnosno opština u Srbiji. Sa njihovim stručnjacima koji će biti angažovani preko International Management Group(IMG), Topola je prepoznata kao opština koja ima medju najmanjim stopama poreza na imovinu u centralnoj Srbiji i Švajcarci će nam pomoći da napravimo elektronsku bazu svakog korisnika da oni koji danas nisu u evidenciji i izbegavaju plaćanje udju u proceduru, takodje omogućićemo svakom poreskom obvezniku da u elektronskoj bazi vidi kolike su mu osnovice i nadamo se vrlo brzo da ćemo rešenja slati u elektronskoj formi kao i omoguciti poreskim korisnicima (koji za to imaju mogućnost) kako pravnim tako i fizičkim licima da je elektronski i plate.

Ugovor će biti potpisan  12.12.2017 u Sava centru u Beogradu u prisustvu ambasadora Švajcarske gospodina Filipa Ge i ministara u Vladi republike Srbije finansija Dušana Vujovića i lokalne samouprave Branka Ružića. Procešljacemo svaki parafiskalni namet odnosno taksu koju plaćaju gradjani, a koja nije lokalni prihod da se prosto i to oEdvoji jer gradjani često misle da je opštinski prihod kao npr razne takse koje plaćaju pri registraciji automobila…

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA TOPOLA