DANAS JE U ORAŠCU, u Marićevića jaruzi uoči Sretenja Princ FILIP Karađorđević položio venac u čast Vožda Karađorđa !!!

  • Autor: dragana Marinković

12/02/2021

Uz prisustvo brojnih građana, udruženja i predstavnika političkih stranaka danas je u Orašcu u Marićevića jaruzi Princ Filip Karađorđević položio venac, a u crkvi Sretenje Gospodnje prisustvovao pomenu u čast Vožda Karađorđa i njegovih građama.


to: Princ Filip Karađorđević

Povodom ovog događaja Princ Filip je na svom twiter nalogu napisao:„Sloga, demokratija i jedinstvo koje su ustanici iskazali na Sretenje 1804. godine, u najtežim trenutcima i mnogo gorem vremenu, ostaje nedostignuti ideal našeg vremena posle 217 godina.


Kao Voždov potomak želim da preuzmem odgovornost koju su svojim velikim delima ostavili moji preci i na ovom mestu u tišini i molitvi, treba da stojimo i molimo se za njihovu snagu, izdržljivost i odlučnost u odbrani slobode i naših vrednosti.

Foto: Princ Filip Karađorđević

Danas smo svi stajali, kao oni tada, pod jednim barjakom i tako ćemo uvek.Sa mnom su bili predstavnici POKS, DSS, različitih udruženja i građani kojima je ovakav pristup blizak. Nadam se da će u budućnosti ova inicijativa dovesti do preko potrebnog jedinstva i sloge.“

VESTI GRADA TOPOLA