ZAVRŠETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI KORITA REKE RESAVE !

  • Izvor: O.Svilajnac/MEDIA PS

28/10/2020

Svilajnac- Danas je u Svilajncu obeležen završetak radova na rekonstrukciji korita reke Resave koji su izvedeni u okviru projekta Evropske unije „Rekonstrukcija infrastrukture za zaštitu od poplava“.


Projekat je finansiran od strane Evropske unije i Republike Austrije, a sprovodi Austrijska razvojna agencija. Ovaj projekat obuhvata radove na rekonstrukciji korita Resave u dužini od oko 6km u gradu i dodatnih 5km u atarima sela Sedlare i Subotica. Vrednost projekta regulacije reke na teritoriji opštine Svilajnac je oko 3,3 miliona evra. Kacelarija za javna ulaganja je dala svoj doprinos učešćem u rekonstrukciji vodotkova drugog reda sa mostovina u selima Troponje i Đurinac.
Ovim povodom NJ.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbije, posetio je Svilajnac i osvrnuo se na značaj i dobar kvalitet saradnje između opštine Svilajnac i Delegacije EU u Srbiji.
Domaćin događaja bio je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, koji je ovom prilikom istakao da je regulacija reke jedan od najvažnijih projekata koji je urađen u Svilajncu.


Događaju su prisustvovali i i ataše za kulturu ambasade Austrije, Adrijan Fajks, Neda Maletić ispred Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Darko Janjić rukovodilac tehničkog sektora u JP „Srbijavode”
Gosti su u prilikom posete u gradskom parku zasadili drveće kao simbol prijateljstva i saradnje i podsetnik da je pošumljavanje izuzetno važno u vremenu klimatskih promena koje sve češće dovode do prirodnih katastrofa.
Nakon zvaničnog programa gosti su obišli Osnovnu školu „J.J.Zmaj“ i Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu.

Pogledajte više slika na facebook stranici Opštine Svilanac-klik OVDE

VESTI GRADA SVILAJNAC