ZAVRŠENE PRIJAVE ZA PODSTICAJE U OBLASTI RURALNOG RAZVOJA !!!

  • Autor: O.S. / MEDIA PS

30/03/2021

Svilajnac- Prijavljivanje za podsticaje u oblasti ruralnog razvoja Opštine Svilajnac završeno je danas u Centru za kulturu. Prijavilo se 185 poljoprivrednih gazdinstava.


Foto: facebook- Opština Svilajnac

Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića Opština Svilajnac je ove godine izdvojila 10 miliona dinara samo za ovu jednu meru, što je za tri miliona više nego prethodne godine:

-„Subvencionišemo aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva za kupovinu osnovnih sredstava u poljoprivredi, a iznos podsticaja je 70% ukupne vrednosti investicije, dok je maksimalna vrednost investicije do 100.000 dinara bez PDV-a. 
Kod nas većina poljoprivrednika nema velika gazdinstva i svakako im ova pomoć znači, zato je i interesovanje veliko“ – izjavio je Milanović istakavši da će obrada zahteva i isplata sredstava biti u najkraćem roku.


Milanović je dodao i da Konkurs obuhvata sve oblike poljoprivredne proizvodnje, tako da su se prijavljivala gazdinstva koja se bave stočarstvom, povrtarstvom, voćarstvom, pčelarstvom, cvećarstvom, a jedini uslov bio je da poljoprivredno gazdinstvo bude registrovano.

Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava složili su se da im subvencija mnogo znači i da će uz pomoć nje rešiti neke tekuće probleme ili unaprediti svoju proizvodnju:

-Obnoviću deo mehanizacije kako bih ubrzao proizvodnju, to mi je sad prioritet, i zato mi je ova pomoć opštine od velike važnosti – rekao je Savo Savić iz Svilajnca.Više fotografija pogledajte na facebook stranici Opštine Svilajnac>> klik OVDE

VESTI GRADA SVILAJNAC