VATRENI FRANCUZI I NEUSTRAŠIVI FARANI raspametili svilajnačku rok publiku !!!

  • Autor: Marko Mirković

22/01/2018

Svilajnac- Dim, prigušeno svetlo, oštri zvuk gitare i bubnjevi koje proizvode rok zvuk, ovako bi se najkraće mogla opisati atmosfera u Lobi baru, na nedavno održanoj rok svirci internacionalnih gostiju iz Francuske i sa Farskih ostrva, u okviru projekta „Igra šarma uz ritam bluza“ u organizaciji Udruženja građana „Rođen negde dole“ iz Svilajnca. 

ički program snažnim zvukovima otvorili su lokalni muzičari, čija muzika prelazi granice lokalnog „The gran sound“, kantautora i muzičara Gorana Stojanovića koji u saradnji sa drugim lokalnim muzičarima izvodi svoje kompozicije. „Svirali su oko pola sata i nastup je bio čvrst i energičan, ovog puta su imali i prateći vokaL koji je pevao Stefan pojačanje iz drugarskog benda The Ripple. Njihov zvuk je spoj bluza i stoner roka, a pored njih grupu sačinjavaju i bubnjar Miša Nikolić i basista Vojkan Marjanović“, priča Mihajlo Marković, organizator događaja. Gosti iz Francuske bend „Hold station“ i sa Farskih ostrva „Sun magnet“ super su se zabavljali u zvucima ove predgrupe, a nisu krili utiske sa ovog zajedničkog putovanja po Evropi.“Mi smo na Evropskoj turneji i odlično se zabavljamo. Ovaj grad nam se dopada i primećujemo da je na svirku došlo dosta ljudi, što nas raduje“, kazali su gosti pred početak nastupa. Nakon Gorana, jedan od najperspektivnijih mladih rok bendova u Francuskoj „Hold station“ zaposeli su scenu.Psihodelični i emotivni dopali su se svilajnčanima, koji su svaku njihovu pesmu ispratili  aplauzom.

27042710_1569242613167494_1622461923_n
27046230_1569242586500830_822580270_o
27140912_1569242629834159_327674633_o

FOTO I VIDEO: DRAGAN STEFANOVIĆ 

„Zvuk im je iskovitlani mešavina bluza i garažnog roka u kome dominira sjajni pevač i frontmen benda Nikolas koji na bini u nekim pemama svira klavijature a ponajviše glasom podseća na Jima Morisona.  Svirali su dugih sat vremena i predstavili su svoje autorske pesme, momci iz Grenobla, uživo zvuče bolje nego na disku, opravdavši kvalitetnom svirkom sve pohvale koje smo čuli o njima. Oni su treći bend iz Francuske koji je u poslednjih par godina, svirao u Svilajncu“, objašnjava Mihajlo.

Prvi rokenrol bend koji je napustio Farska Ostrva i krenuo na turneju po Evropi je SUN MAGNET, oni su sledeći ovladali scenom.

https://youtu.be/sFFDp6eY270https://youtu.be/0evLMZm4gHs

VIDEO: DRAGAN STEFANOVIĆ 

„Svilajnčani su imali retku priliku, da ih čuju uživo, i da sa ovim robusnim vikinzima uz druženje i razgovor, saznaju nešto više o životu na ovom dalekom, dalekom ostrvu. Zanimljivi na bini, uz odličan scenski nastup od samog početka, ova tri pirata  melju sve pred sobom,  teški i bučni njihova fuzija stoner roka i punka,  fascinirala je lokalnu publiku. Bradati gitarista i frontmen benda Jakob Bjarki  je u toku svirke sa gitarom uleteo u publiku i igrom i plesom izveo odličan performans“, dodaje on.

Sumirajući utiske na kraju koncerta Udruženje građana Rođen negde dole je više nego zadovoljno nastupima i posećenošću.

„S obzirom da je bio utorak, radni dan, posećenost je bila odlična, a nastupi su privukli i veliku pažnju lokalnih medija, što pokazuje da interesovanja za ovakve muzičke događaje u našem kraju ima“, zaključuje Mihajlo, najavljujući nove svirke.

VESTI GRADA SVILAJNAC