U SVILAJNCU POTPISAN UGOVOR SA NOVIM STRANIM INVESTITOROM

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S. / MEDIA PS

Svilajnac- Nemačko-beloruska kompanija BSGS (Best services Giant Solutions) novi je strani investitor sa kojim je opština Svilajnac danas 25. maja potpisala ugovor.

Ova kompanija bavi se proizvodnjom elektronike i montaže različitih tipova svetlosnih proizvoda i cela proizvodnja namenjena je izvozu i to za tržište zapadne Evrope.
„Ova kompanija kupiće zemljište, izgraditi nov objekat od 5.000m² u Novoj zoni privređivanja i zaposliti između 150 i 200 radnika. Drago mi je da je Svilajnac prepoznat po fabrikama iz oblasti elektronike i ovo je značajno kako za našu opštinu, tako i za Srbiju.

Kompanije i preduzeća koje posluju na teritoriji naše opštine trenutno imaju potrebu za ukupno novih 350 radnika pa zato i organizujemo regionalni Sajam zapošljavanja“ – istakao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Generalni direktor kompanije BSGS Duško Nikić izjavio je da se ova kompanija, nakon dugog istraživanja tržišta odlučila da investira baš u Srbiju i Svilajnac:

„Nakon analize velikog broja evropskih zemalja odlučili smo se za Srbiju jer uslove koje ona pruža novim investitorima su najbolji. A za Svilajnac smo se odlučili nakon što smo obišli celu Srbiju i ovde dobili najbolju logistiku, podršku, a odgovara nam i geo-strateški položaj.“
Kompanija BSGS za početak će raditi u iznajmljenim objektima, mašine su stigle i trenutno se instaliraju, a počinje i zapošljavanje radnika. Ukupna vrednost investicije je oko 3 miliona evra.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC