U organizaciji Centra za brigu o porodici u Svilajncu su počeli pregledi posture tela za školarce!!!

16/04/2018

[views]

Svilajnac-Pregledi posture tela za decu školskog uzrasta počeli su danas u organizaciji Centra za brigu o porodici uz saradnju sa Domom zdravlja Svilajnac i osnovnim školama. Prvi pregledi obavljaju se u selima Bresje, Mačevac, Vojska i Radošin, a do kraja meseca biće pregledana sva deca u svim školama na teritoriji opštine Svilajnac.

trong>- Pregledi obuhvataju merenje težine, visine, preglede kičme radi uočavanja deformiteta ili lošeg držanja tela i pregled stopala. Kaka uočimo neki problem kod deteta, ukoliko je lakšeg stepena, obaveštavamo roditelje i upućujemo decu na vežbe korektivne gimnastike, a ako uočimo neki veći problem dete upućujemo kod fizijatra – objasnila je dr Mariana Vasić koja obavlja preglede na terenu.

Direktorka Centra za brigu o porodici Ivana Petrović navodi da je, pre svega deci i roditeljima, od velikog značaja što se ovi pregledi obavljaju u samim školama:
– Cilj nam je da vidimo kakvo je držanje dece, da ispravimo nepravilnosti na vreme, da ih motivišemo da vežbaju ili se bave nekim sportom, jer svi deformiteti najčešće nastaju zbog nedovoljne fizičke sktivnoti, teških školskih torbi, predugog sedenja ispred računara ili televizora.

Narednih dana pregledi će se vršiti i po ostalim školama opštine Svilajnac.

VESTI GRADA SVILAJNAC