U NOVOJ SPORTSKOJ SALI u Svilajncu održani prvi časovi fizičkog !!!

  • Autor: O.S./MEDIA PS

01/02/2021

Učenici Srednje škole Svilajanc danas su imali svoje prve časove fizičkog vaspitanja u novoizgrađenoj sportskoj sali ove škole. Tim povodom Srednju školu obišla je zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević, koja je istakla da posle 30 godina ova škola dobija adekvatan prostor za fizičko vaspitanje:

Foto: Opština Svilajnac

„Konačno smo omogućili da učenici Srednje škole Svilajnac imaju sve savremene uslove za obavljanje nastave fizičkog, ali ovaj sportski objekat nije namenjen samo učenicima, već njega mogu koristiti i svi sportisti sa teritorije naše opštine koji imaju potrebu za prostorom za treniranje. Sportski klubovi su se već obratili Srednjoj školi, između ostalih i škola fudbalskog kluba iz Lukovice je dobila svoje termine za treniranje“ – izjavila je Dragana Radević i pozvala sve sportske klubove koji imaju potrebu za prostorom za treniranje tokom cele godine da se obrate Srednjoj školi Svilajnac.„Ukoliko promovišemo prave vrednosti, onda je svakako obrazovanje, ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu zadatak broj jedan, na kome radimo godinama unazad. Zato imamo rekonstruisane i moderne škole i sportske objekte namenjene takmičenjima najvišeg ranga. Sa druge strane to je jedan podstrek i elan da se u tom pravcu radi i dalje“ – dodaje ona.


Direktorka Srednje škole Svilajnac Slađana Stojanović kaže da je ovo jedan istorijski trenutak za ovu školu koji su dugo čekali, pre svega generacije učenika:„Učenici su prezadovoljni i mnogo više motivisani i za nastavu fizičkog vaspitanja i za bavljenje sportom generalno. Istakla bih da je ovaj objekat, osim što je multifunkcionalan i urađen po najvišim standardima, i jedno arhitektonsko zdanje naše škole koje ostavljamo i budućim genaracijama.“Gimnazijalci Teodora i Vasilije, koji su danas imali svoj prvi čas fizičkog u novoj sali kažu da su oduševljeni uslovima, od svlačionica, kupatila, do rekvizita i opreme.„Toplo nam je, blizu nam je, čisto i imamo sve što nam je potrebno da na časovima fizičkog od danas uživamo“ –rekli su nam oni.

VESTI GRADA SVILAJNAC