Svilajncu predstavljen nov projekat o izgradnji Evropskih ekoloških parkova !!!

  • Izvor: O.Svilajnac

04/10/2019

Svilajnac -Prilikom posete Delegaciji EU Svilajncu predstavljen je i nov projekat o izgradnji Evropskih ekoloških parkova Svilajnca (EEPS) koji prestavljaju još jedno mesto susreta obrazovanja, nauke, umetnosti i kulture. Nova turistička destinacija čija je misija širenje svesti o vrednosti prirodnog nasleđa, njegovoj zaštiti i očuvanju uskladjena je sa konceptom Prirodnjačkog centra Svilajnca.


Foto: facebook Opstina Svilajnac

Kroz 30 tematskih parkova biće primenjeni različiti stilovi pejzažne arhitekture praćeni izborom adekvatne vegetacije i zanimljivog mobilijara. EEPS će primeniti sve standarde Evropske mreže parkova čime će nova svilajnačka naučna atrakcija postati deo EGHN (European Garden Heritage Network).
“Opština Svilajnac je u prethodnom periodu pokazala da može da radi veike projekte. Sada kako je ekologija jedna od vodećih tema u svetu smatramo da Srbiji treba jedan ovakav park.


reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)

Ovakav park ima nekoliko funkcija: prva je edukacija stanovništva i posetilaca o očuvanju životne sredine,sa druge strane učenici koji završavaju smer Hortikulure u Poljoprivredno-veterinarskoj školi “Svilajnac” imaće priliku da se oprobaju u svojoj struci,i treće, što to je od velikog interesa za opštinu Svilajnac je da će ovo biti još jedna turistička atrakcija koja će pivuću mnogobrojne posetioce u Svilajnac,”rekao je ovom prilikom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

VESTI GRADA SVILAJNAC