Svilajnac proslavio Dan opštine

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor, foto: Nebojša Garašević

Knez Mihajlo je 29. juna Ukazom proglasio Svilajnac varošicom, pa se taj dan obeležava kao Dan opštine Svilajnac.

Svečanoj sednici pobodom Dana opštine Svilajnac U prepunoj sali Centra za kulturu prisustvovali su: Ambasador Republike Austrije u Srbiji, Kristijan Ebner, Ambasador Republike Srbije u Austriji, Marko Blagojević, pomoćnik Ministra za evropske integracije, Miroslav Gačević, pomoćnik Ministra nauke i tehnološkog razvoja i inovovacija Vladimir Radovanović.

Pored njih bili su prisutni i predsednik bratske opštine Kanjiža, Robert Fejstamer, predstavnici bratske opštine Radovljica, Republika Slovenija, delegacija Srpskog centra u Beču, predstavnici vojske Srbije, policije, privrednici, odbornici SO Svilajnac, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i drugi.

Prikazan je film o Svilajncu, a potom je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović pozdravio prisutne i govorio o razvoju Svilajnca u budućnosti.

Novčane agrade opštine Svilajnac u vrednosti od 60 000 dinara dobili su djaci generacije, a svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na Republičkim takmičenjima dobili su po 30 000 dinara.

Zahvalnice opštine Svilajnac dobili su: Stefan Lazarević, diplomirani vaspitač, Nikola Milenković, mladi poljoprivredni proizvodjač iz Kušiljeva, Sportsko-atletsko udruženje „Duge staze“ iz Svilajnca, KUD „Sindjelić“ iz Svilajnca, Kompanija LOTEKS group d.o.o., koja je izgradila most na Velikoj Moravi kod sela Vojska.

Zahvalnicu su još dobili i Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i inovacije, kao i ambasada Republike Austrije u Srbiji.

U ime nagradjenih zahvalio se ambasador Republike Austrije u Srbiji, Kristijan Ebner. Govorio je još i Miloš Vidović ispred delegacije Srpskog centra u Beču.

U kulturno umetničkom programu učestvovali su: GK „Evita“ Svilajnac, „Pozorištance“ Centra za kulturu Svilajnac i Kud „Sindjelić“ Svilajnac.

Potom su svi gosti obišli Prirodnjacki centar Srbije u Svilajncu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC