ŠVAJCARSKI REGENT započeo izgradnju fabrike u Svilajncu !!!

  • Autor: O.Svilajnac /MEDIA PS

11/06/2020

Svilajnac- Svetski poznata kompanija Regent je u  četvrtak 11. maja 2020.godine  svečano položila kamen temeljac za svoju novu fabriku u Svilajncu koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6000m2, a u drugoj fazi još 6000m2.


Paralelno sa tim ova švajcarska kompanija,koja se bavi proizvodnjom rasvete započela je svoju proizvodnju u iznajmljenom objektu od preko 1000m2, i zaposlila prve radnike
„Postavljanja kamena temeljca u Svilajncu je veoma značajno za kompaniju Regent. To nije samo početak izgradnje novog objekta već i početak novog projekta koji treba da osigura uspeh kompanije u budućnosti. Regent planira da zaposli preko 100 radnika, i ne samo radnike u proizvodnji već i visoko kvalifikovanu radnu snagu koja će biti podrška matičnoj kompaniji u Švajcarskoj. 

Verujemo da su timski duh i jednaki tretman svih radnika presudni u izgradnji fabrike u Svilajncu. Ovom prilikom zahvalio bih se gospodinu Milanoviću koji je od početka projekta bio entuzijasta i pružao nam veliku podršku“, izjavio je Jorg Štajmer, generalni direktor kompanije Regent.


U Industrijskoj zoni veliko polje, jednoj od dve zone koje posluju u Svilajncu pored kompanije Regent nalaze se još četiri velike inostrane kopmanije koje su među najuspešnijim kompanijama u oblastima u kojima posluju. Ovaj gigant iz oblasti rasvete će sa 130 novih radnih mesta učvrstiti Svilajncu poziciju privrednog lidera u regionu
„Ponosan sam to kako industrijska zona u Svilajncu danas izgleda. Ponosan sam na 15 novih investicija koje smo realizovali u proteklih 12 godina. Investicija od oko 10 miliona evra, sa proizvodnom halom od 12.000 kvadrata, sa preko stotinu zaposlenih radnika u prvoj fazi, jedan je od najvećih projekata ne samo za Svilajnac, već i za Srbiju“, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i Uprava za Slobodne zone, predstavnici kompanije iz industrijske zone u Svilajncu i domaći privrednici.

VESTI GRADA SVILAJNAC