Prikupljeni slatkiši za socijalno ugrožene mališane u Centru za kulturu u Svilajncu -“Umesto karte slatkiš ponesi”!!!

 

Prikupljeni slatkiši za socijalno ugrožene mališane u Centru za kulturu u Svilajncu -“Umesto karte slatkiš ponesi”!!!

  • Autor: Marko Marković

15/12/2017

Svilajnac- U Centru za kulturu u Svilajncu, održana je treća po redu humanitarna akcija “Umesto karte slatkiš ponesi” Omladinsko – amaterskog pozorišta “Maska” koje postoji u ovom gradu. Događaju je prisustvovala mnogobrojna publika koja je umesto da kupi kartu, donela slatkiše, i imala prilike da uživa u prvom javnom času, prve Maskine škole glume koja broji četrdesetak mališana, različitog uzarsta, koji su te večeri položili prvi deo školice glume.

m>“Veoma sam ponosan prvenstveno na pozorište koje radi 5 godina u kontinuitetu, što je veoma teško. Zato morate biti jaki, hrabri, inovativni i dati dušu, zato je ovo pozorište i opstalo. Mislim da sam dokazao da je teže dići ruke i otići, nego održati amatersko pozorište”, kazao je glumac i osnivač ovog pozorišta Mladen Miljković iz Kušiljeva.

Ovaj mladi glumac, svake godine organizuje slične akcije, sa idejom da usrećuje decu čiji roditelji nemaju priliku da im kupe novogodišnje paketiće.

MLADEN I KOLEGINICA BRANKICA SEBASTIJANOVIC (337 x 600)
SLATKISI (600 x 337)

“Ova akcija bila je najmasovnija i prikupili smo najveći broj slatkiša. Bio sam veoma ponosan i na glumce i na sebe, shvatio sam da trud nije bio uzaludan. Biti human za mene je najveći zadatak i nastaviću u tom pravcu. Moram istaći i da smo akciju organizovali u saradnji sa Crvenim krstom, opštinom Svilajnac, Centrom za kulturu, glumcima i njihovim roditeljima. Veliku podršku dobili smo i od svilajnačke televizije “Tv Centar” i “Kopernikus” kao i “Okk tv”, kazao je Mladen.

Od prikupljenih slatkiša Mladen će sa svojim glumcima napraviti paketiće, koji će biti podeljeni deci čiji roditelji su korisnici narodne kuhinje, pokazujući tako da praznici nisu samo vreme razmećivanja, već i humanosti i podele ljubavi, što ovim činom nesebično pokazuju.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA SVILAJNAC