Predsednik Opštine Svilajnac održao godišnji sastanak sa predsednicima Saveta mesnih zajednica

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S./MEDIA PS

Svilajnac- Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović održao je juče godišnji sastanak sa predsednicima Saveta mesnih zajednica i njihovim zamenicima svih 19 mesnih zajednica koje su uvele samodoprinos.

Foto: facebook-O.Svilajnac

Tema sastanka bili su redovni godišnji poslovi po mesnim zajednicama i potrebe meštana:

„Razgovarali smo, između ostalog, i o tome na koji način će mesne zajednice upotrebiti novac od samodoprinosa. U ovom trenutku na računima ovih 19 mesnih zajednica ima ukupno oko 6 miliona dinara i u narednom periodu mesne zajednice će se dogovoriti i odlučiti na šta treba da utroše ta sredstva i šta su njihovi prioriteti.

Takođe, postoje redovni poslovi kao što su sređivanje poljskih puteva, nasipanje kamena, košenje groblja, za koje smo utvrdili kojom dinamikom će se obavljati, i na kraju smo razgovarali o tome koje su to potrebe mesnih zajednica, s obzirom da sad imaju i svoj novac od samodoprinosa, zatim tu su sredstva od opštine, od Republike, od građana, i od Evropske unije koja učestvuje na nekim projektima“ – izjavio je Milanović i dodao da će se u narednom periodu obići mesne zajednice kako bi se razgovaralo sa meštanima na terenu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC