Potpisan ugovor za realizaciju prve faze izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji opštine Svilajnac

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S./MEDIA PS

Opština Svilajnac potpisala je Ugovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja infrastrukture i kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC) o prvoj fazi izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji opštine Svilajnac.

Ugovor je potpisao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je rekao da će se u ovoj fazi raditi kanalizaciona mreža u Kušiljevu, Sedlaru, Subotici i Troponju:
„U ovoj prvoj fazi izgradiće se skoro 72 km kanalizacione mreže u ova četiri sela, a vrednost radova je oko 30 miliona evra. Do kraja godine potpisaće se Aneks i za drugu fazu čija je vrednost oko 40 miliona evra, što je ministar Vesić najavio, čime ovo postaje najveći infrastrukturni projekat u istoriji Opštine Svilajnac“ – izjavio je Milanović dodavši da će se ovim projektom značajno poboljšati i životna sredina i životni standard ljudi, jer će na kraju ovog projekta preko 70% stanovništva opštine Svilajnac dobiti mogućnost da se priključi na kanalizacionu mrežu.

Takođe, u okviru projekta izgradiće se i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.
Goran Vesić, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kaže da ovo Ministarstvo ima odličnu saradnju sa Opštinom Svilajnac i da ovo nije jedini projekat koji se u saradnji sprovodi:
„Do kraja godine završiće se i rekonstrukcija visećeg mosta u selu Vojska čime će se rešiti veliki problem meštana. A što se tiče kanalizacije, Svilajnac je jedna od opština koja će dobiti najviše kilometara novoizgrađene kanalizacione mreže kada se završe obe faze.

Svilajnac je jedna od osam opština i gradova koja je danas potpisala Anekse ugovora u okviru projekta „Čista Srbija“ za izgradnju kanalizacione mreže koji se realizuje uz podršku kineske Vlade i kineske kompnije CRBC“ – izjavio je Vesić.

Ugovore su potpisali predstavnici osam lokalnih samouprava u Srbiji, i to Svilajnca, Sombora, Valjeva, Ćićevca, Doljevca, Ade, Inđije i Subotice.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC