Otvorena IZLOŽBA Srpske akademije nauka i umetnosti – najveći umetnici PRVI put u Pomoravlju!!!

  • Izvor/foto: Opština Svilajnac

01/06/2018

[views]

Svilajnac-U okviru manifestacije “Sinđelićevi dani” Srpska akademija nauka i umetnosti i Centar za kulturu Svilajnac organizovali su izložbu “UMETNIČKA ZBIRKA SANU – LIKOVNI UMETNICI AKADEMICI”, koja je sinoć zvanično otvorena u galeriji svilajnačkog Centra za kulturu.

trong>Izložbu su otvorili Dragana Radević, zamenik predsednika opštine Svilajnac, koja je istakla kako je ponosna što je opština Svilajnac stvorila infrastrukturne i sve prateće uslove za ovako velike i značajne kulturne događaje, zatim akademik Dušan Otašević, upravnik galerije SANU i Jelena Mežinski Milovanović, autor izložbe i zamenik upravnika galerije SANU

“Ovom prilikom, povodom 175 godina postojanja, Srpska akademija nauka i umetnosti javnosti predstavlja izbor iz svog umetničkog fonda. Reč je o 50 radova likovnih umetnika članova SANU. Izložba je do sada gostovala u oko desetak gradova u Srbiji, a u Pomoravskom okrugu Svilajnac je prvi grad koji ima priliku da vidi ovo blago naše umetnosti” – izjavio je akademik Dušan Otašević.
                            Izložba je besplatna i trajeće do 7. Juna

FISEK VARVARIN9 (760 x 140)
FISEK VARVARIN8 (760 x 140)
VESTI GRADA SVILAJNAC