EVO KOJI ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisala Opština Svilajnac u Vladi Republike Srbije !!!

  • Autor: O.S. /MEDIA PS

13/05/2021

Opština Svilajnac potpisala je danas (20.5.2021.)u Vladi Republike Srbije Ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike o dodeli sredstava koja će biti iskorišćena za rekonstrukciju OŠ „Stevan Sinđelić“ u selu Vojska.


Foto: facebook-Opština Svilajnac

Ugovor je potpisala zamenik predsednika opštine Dragana Radević, koja je ovom prilikom istakla da je ovo prva velika rekonstrukcija ove škole posle 35 godina:„Na školi će se raditi kompletna fasada sa termoizolacijom, zamena spoljašnje stolarije, termoizolacija na tavanici, zamena oluka, rekonstrukcija kotla i grejnih instalacija, postavljanje nove unutrašnje rasvete. Ukupna vrednost radova je oko 24,5 miliona dinara, od čega 14,7 miliona dinara obezbeđeno ovim projektom od Ministarstva, a 9,8 obezbedila je opština Svilajnac. Tako će ova ustanova dobiti bolje uslove za rad svojih učenika, ali i svojih zaposlenih.“ – izjavila je ona.


Ugovore je svečano uručila Prva potpredsednica Vlade i Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja je istakla da opštine koje su dobile sredstva treba da služe kao primer drugim opštinama: „Ove opštine i gradovi dobili su sredstva jer su bile brze, efikasne i inventivne u svojim projektima i tačno su znale šta žele i za koje namene su im potrebna sredstva“ – rekla je Mihajlović u svom obraćanju. Svilajnac je jedna od 20 opština koja su danas potpisala Ugovore, stoji na facebook stranici Opštine Svilajnac.

VESTI GRADA SVILAJNAC