Opština Svilajnac je u saradnji sa Domom zdravlja „Svilajnac“ počela organizovanu akciju vakcinacije !!!

  • Autor: O.S. / MEDIA PS

11/04/2021

Svilanac- Opština Svilajnac je u saradnji sa Domom zdravlja „Svilajnac“ počela organizovanu akciju vakcinacije, koja se obavlja na terenu, po mesnim zajednicama i kompanijama. Prema podacima Doma zdravlja samo u petak vakcinisano je 506 građana, od kojih je njih 406 primilo prvu dozu, a 100 ih je revakcinisano


Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović pozvao je i naše građane iz dijaspore, kao i sve ostale sugrađane da se vakcinacija nastavi ovim tempom, kako bismo se svi što pre vratili normalnom životu:„Pozivam posebno naše ljude koji žive u inostranstvu da se vakcinišu kod nas kada budu dolazili za praznike, s obzirom da u pojedinim zemljama Evropske Unije nema dovoljno vakcina. Oni su naši građani, mi imamo vakcina, oni imaju to pravo i mogućnost. Čak i oni koji budu hteli da se vakcinišu Astra Zeneca vakcinom mogu to da učine tako što će prvu dozu primiti kada budu dolazili za Uskršnje praznike,a kako je revakcinacija za tri meseca, revakcinu mogu primiti kada dođu za letnje odmore. Tako će se naši sugrađani koji žive u inostranstvu pre svega zaštiti, a moći će i normalno da putuju bez prethodnog testiranja. Takođe, nastavljamo sa redovnom vakcinacijom, kao i vakcinacijom po mesnim zajednicama bez prethodnog prijavljivanja“ – izjavio je Milanović.


Milanović je naglasio i da je Opštinsko veće donelo meru za pomoć ugostiteljima, koji su bili među onima koji su najviše pogođeni epidemiološkim merama, a to je oslobađanje od plaćanja naknade za zauzeće javne površine za letnje bašte: “Odluka se odnosi na sve ugostiteljske objekte i važi do kraja godine. Jedino su u obavezi da podnesu zahtev Odeljenju za urbanizam za postavljanje bašti, gde će dobiti jasne smernice za postavljanje bašti uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.  Samo ova mera vredi 1,5 miliona dinara, jer toliko ukupno iznose godišnje naknade za letnje bašte. Osim toga, u maju nas očekuje jedan rebalans budžeta opštine Svilajnac, kako bismo doneli još neke mere za pomoć privrednicima koji su pretrpeli najviše štete tokom epidemije.” – objasnio je Milanović.

VESTI GRADA SVILAJNAC