ODRŽANA ŠESNAESTA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC

PR tekstPRAVO JE VREME DA NAUČITE ENGLESKI ILI ŠPANSKI JEZIK

Autor: O.S. /MEDIA PS

Svilajnac- Juče 21.septembra održana je 16. redovna sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 38 odbornika. Na sednici se raspravljalo o 57 tačaka dnevnog reda, a usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine, zatim Odluka o komunalnoj miliciji i Odluka o komunalnom redu, kojima će od naredne godine na teritoriji opštine Svilajnac biti uvedena Komunalna milicija.

ODRŽANA ŠESNAESTA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC

Foto: facebook-Opština Svilajnac

Formirana je i Radna grupa za sagledavanje stanja u oblasti kulture i procene potrebe osnivanja muzeja na teritoriji opštine Svilajnac.
Usvojene su i Odluke za uvođenje samodoprinosa na područjima svih mesnih zajednica u našoj opštini i Odluke o raspisivanju lokalnih referenduma za uvođenje samodoprinosa u svim mesnim zajednicama, koji će biti održani 20. novembra ove godine.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da je raspisan tender za rekonstrukciju puta Svilajnac-Medveđa, čija je vrednost 8 miliona evra, kao i tender za navodnjavanje Resavske celine 1046 hektara, vrednosti 7 miliona evra.

Podsetio je da se završava projekat izgradnje vodovodne mreže Kupinovac-Đurinac-Bresje, kao i projekat izgradnje još jedne romske zgrade, a da je opština Svilajnac nedavno potpisala ugovor za izgradnju mlekare u Svilajncu. Rekao je i da su u toku radovi na uređenju potoka u Kušiljevu, da se u Sedlaru radi lovački dom, a da će se lovački dom raditi i u Grabovcu.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC