Obeležen 67. Dan škole Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac”

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto: PVŠ Svilajnac

U ponedeljak, 3. juna 2024. godine, obeležen je Dan škole Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac”.

Prijem gostiju započeo je u 10 časova, a u 11 časova su profesori, vaspitači, učenici i gosti prisustvovali svečanom programu u amfiteatru škole.

Pre početka svečane akademije prisutnima se obratio direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika ,,Svilajnac”, Dejan Milunović. U svom govoru, direktor je naglasio da, uz ponos na dugu i bogatu tradiciju, škola ima ambiciozne planove da unapredi uspeh i rad ustanove, obezbeđujući tako još svetliju budućnost za sve svoje učenike i zaposlene.

Program svečane akademije koji je pripremila profesorka Gordana Panić bio je inspirisan poezijom, ljubavlju i prijateljstvom. Nadahnute stihove kazivali su učenici: Hristina Todorović, Tijana Vatković, Nevena Radivojević, Teodora Majstorović i Dušan Milovanović koji je program obogatio sviranjem frule i duduka.
Na svečanoj akademiji, knjigama su nagrađeni učenici škole sa domom koji su osvojili republička priznanja širom Srbije. Nagrađeni su:
Milica Stanković 4/6, prva nagrada na Republičkom takmičenju učenika iz oblasti proizvodnja i prerada hrane za obrazovni profil prehrambeni tehničar, Milica Jakšić 3/5, prva nagrada na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane iz matematike, Dušan Milovanović 3/5, prva nagrada na Republičkoj domijadi u literarnom stvaralaštvu, Jovana Dimitrijević 2/1, prva nagrada na republičkom takmičenju Svetosavlje i naše doba, likovni, literarni i kaligrafski radovi učenika srednjih škola, Dragana Marković 4/2, druga nagrada na Republičkom takmičenju učenika iz oblasti proizvodnja i prerada hrane za obrazovni profil poljoprivredni tehničar, Jovana Miladinović 4/3, druga nagrada na Republičkom takmičenju učenika iz oblasti proizvodnja i prerada hrane za obrazovni profil tehničar hortikulture.

Nagrađeni su i učenici koji su u čast 67 godina postojanja škole sa domom pisali liteararne radove čija je tema Škola. Treće mesto osvojili su Jelena Devrišević i Tara Mutavdžić, drugo mesto osvojio je Damjan Nikolić, dok je prvonagrađeni rad napisala Teodora Mahmutović.
Nakon svečane akademije za sve prisutne priređena je zakuska u školskoj trpezariji.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC