OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE OPŠTINE SVILAJNAC !!!

  • Autor: O.S./ MEDIA PS

21/04/2021

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u saradnji sa  Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj, raspisalo je Prvi Javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini. 


rong>Predmet ovog Javnog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na mehanizaciju i opremu u oblasti proizvodnje voća, povrća, grožđa i cveća. Potrebno je da gazdinstvo u Registru ima upisano poljoprivredno zemljište pod proizvodnjom voća, povrća, grožđa i cveća, i to površine:1) do 0,5 hektara proizvodnje biljaka u zaštićenom prostoru;2) do 2 hektara jagodastog voća, odnosno do 5 hektara ostalog voća;3) do 2 hektara grožđa, na parcelama koje su upisane i u Vinogradarski registar u skladu sa zakonom koji uređuje vino;4) do 3 hektara povrća (na otvorenom polju);5) od 0,1 do 50 hektara cveća (na otvorenom polju).


Minimalna vrednost prihvatljivih troškova u dinarskoj protivrednosti iznosi 20.000 evra do maksimalno 50.000 evra. Učešće korisnika sredstava je 10 %, 40 % je vrednost projekta kroz kredit poslovne banke i 50 % kao bespovratna sredstva; Prijave iz Prvog javnog poziva podnose se u roku od 5. maja do 4. juna 2021. godine, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravi za agrarna plaćanja, Beograd.Za bliža obaveštenja obratiti se Odeljenju za inspekcijski nadzor i poljoprivredu, Opštinske uprave opštine Svilajnac, kancelarija, br. 36 ili na telefon 312 – 012, lokal 115.

VESTI GRADA SVILAJNAC