Vraćanje vojnog roka za manje sredine kao što je Svilajnac višestruko je korisno !!!

16/02/2021

NAJAVLjENO vraćanje vojnog roka višestruko je korisno, naročito za manje sredine kao što je Svilajnac, koji ima prazne vojne objekte, smatra predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović I dodaj da je za lokalnu sredinu to značajno u ekonomskom, demografskom i bezbednosnom segmentu.


trong>- Osim što služenjem vojnog roka podižemo nivo nacionalne bezbednosti, jačamo odbrambene kapacitete, takođe i osposobljavamo mlade ne samo za vojsku, nego i za život i razne životne situacije. 

Svilajnac ima objekte nekadašnje kasarne, koji su prazni, a koji bi se vraćanjem vojnog roka ponovo vratili nameni i svojoj funkciji. Drugo, za manje lokalne sredine izuzetno je važan ekonomski aspekt, jer bi se pokrenula privreda, lokalna preduzeća, proizvodne i uslužne delatnosti, prenosi portal novosti.rs.


Svilajnac je imao kasarnu i ima iskustva koliko je to značajno i za demografiju, jer bi se tu nastanili oficiri i vojni službenici sa svojim porodicama“ – kaže predsednik Milanović i dodaje da su vojni objekti na teritoriji opštine Svilajnac u dobrom stanju I da je opština Svilajnac spremna da finansijski i logistički podrži obnovu nekadašnje kasarne, kao i da pomogne rešavanje stambenih pitanja vojnih lica.

On još kaže da bi mnogo lakše prebrodili poplavu 2014. godine da su imali vojsku. U mirnodopskim uslovima Vojska je veoma značajna prilikom prirodnih nepogoda.

VESTI GRADA SVILAJNAC