FRANCUSKI rokeri sviraju u Svilajncu !!!

  • Autor: Marko Mirković

15/01/2018

Svilajnac- Udruženje građana ROĐEN NEGDE DOLE nastavlja realizaciju svog projekta “ IGRA ŠARMA UZ RITAM BLUZA“ koji je pod pokroviteljstvom OPŠTINE SVILAJNAC.

style=“text-align: center;“>Foto: M.Markovic

U sklopu ovog  projekta, rok muzičari iz celog sveta, će svoju umetnost  i svoje stvaralačko umeće predstaviti omladini i  građanima Svilajnca. Prijateljstvo između nacija, mešavina kultura i spoj modernog i tradicionalnog, su prave vrednosti ovog projekta. Posle nemačke rok grupe Formosa i meksičke rok atrakcije  Maligno, pristalice  rokenrola u Svilajncu, očekuje nova poslastica. U sklopu njihove zajedničke evropske turneje, svoje koncerte u najznačajnijem gradu donje Resave, imaće  dva mlada  internacionalna benda. Francuska rok grupa HOLD STATION i SUN MAGNET rok bend sa Farskih Ostrva. Koncert će se održati sutra  u Lobi Bar-u sa početkom od 20 sati. Predgrupa će im biti lokalni rokeri The G’ran Sound (novi projekat Gorana Stojanovića), ulaz je donacija( preporučeno 200 dinara )
Hold Station su četiri momka iz grada Grenobla, sa podnožja Alpa u Francuskoj.


Posle nekoliko promena u sastavu benda, inspirisani psihodeličnom muzikom šezdesetih godina prošlog veka i bendovima poput Jefferson Airplane, Grateful Dead, The Byrds  i one koje najviše vole i cene  legendarnog Jimma Morisona i kultne Doorse, godina 2015 predstavlja prekretnicu u radu ovog autorskog i  talentovanog mladog  benda. U toj godini   izbacuju prvi album „Jockoid Tales“ i snimaju svoj prvi video spot za pesmu  Take a Ticket . Kritika ih svrstava u najbolje  francuske mlade bendove današnjice. Odmah nakon početnih uspeha, pored poziva da sviraju po celoj Francuskoj, svoje nastupe su zabeležili i u ostalim državama Evropske Unije. Hold Station žive u nadi da će svojom muzikom doprineti sanjarenju i da će preneti poruku mira i nade u svetu.

Sun Magnet su tri pirata koji  dolaze sa maglovitih Farskih ostrva i malog mesta Vagor, koji se nalazi na ostrvu  Sudero. U svojoj zemlji važe za najperspektivniji, mladi, rok bend ovog najudaljenijeg ostrva na severu Evrope. Sun Magnet su koncertno veoma aktivni, do sada su objavili jedan EP, par singlova, dok im  album prvenac izazi sredinom 2018 godine.  Pravi predstavnici svoje nacije u muzičkom žanru stoner/trash,  koji  najviše podseća na Black Sabbath, Soundgarden, Sistem of a Down. Tekstovi im uglavnom govore o neuzvraćenoj ljubavi, opštoj dosadi i besmislu života. Predgrupa će biti The G’ran Sound, koji  je jedan u nizu projekata lokalnog kantautora Gorana Stojanovića, koji svoje autorske kompozicije svira  u saradnji sa ostalim svilajnačkim muzičarima, i koji će se predstaviti sa novim pesmama. Ovog puta pored Gorana  u bendu nastupiće Miša Nikolić za bubnjevima, a bas i vokal – Vojkan Marjanović.

VESTI GRADA SVILAJNAC