Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović boravio je u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Francuskoj

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S. /MEDIA PS

Svilajnac- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović boravio je u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Francuskoj, gde je učestvovao u nizu uspešnih sastanaka.%%title%%

Foto: facebook- Opština Svilajnac

Na prijemu u Ambasadi Srbije u Parizu Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović imao je konstruktivne razgovore sa Njenom ekselencijom ambasadorkom Anom Hrustanović o privrednim potencijalima i investitorima iz Francuske. Tom prilikom Svilajnac je prepoznat kao jedna od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za investiranje.
Već drugog dana posete, Milanović je potpisao Sporazum o saradnji sa predsednicom francuske opštine Dransi, Od Lagard, kojim se stvaraju čvrsti bilateralni odnosi opštine Svilajnac i opštine Dransi sa tendencijom bratimljenja:

„U Dransiju živi najviše Svilajnčana iz dijaspore i to je bio povod za uspostavljanje bliže i konkretnije saradnje, koju je inicirao Goran Jablanović, predsednik Udruženja „Biseri“. To je francusko-srpsko udruženje koje promoviše srpsku kulturu i folklor. Ova saradnja će omogućiti realizaciju zajedničkih projekata i međusobnu razmenu znanja i iskustva“ – izjavio je Milanović

istakavši zajedničku želju za unapređivanjem istorijskih i tradicionalnih veza koje dugo povezuju Svilajnac i Dransi, ali i Srbiju i Francusku.

U oblasti privrede, sporta, kulture, ekologije i turizma, odvijaće se naročito saradnja dve opštine a takodje razmenjivaće se iskustva u administraciji i politici upravljanja jedinicama lokalne samouprave.
Prema rečima Predraga Milanovića organizovaće se zajednički događaji, seminari, sportska takmičenja, izložbe, koncerti, festivali, posete delegacija, kao i razmena učenika i nastavnika i mnoge druge ekonomske aktivnosti.
Gradonačelnica Dransija Od Lagard izrazila je zadovoljstvo zbog međusobnog povezivanja i istakla da je cilj stvaranje okvira za razvoj dugoročnog prijateljstva.
Tokom dvodnevne posete Predraga Milanovića, Francuskoj, dogovoreno je da Gradonačelnica Dransija Od Lagard poseti opštinu Svilajnac u maju ove godine i da se procedura bratimljenja sprovede što pre.
Sastanku je prisustvovao i Stefan Butors, predsednik francuskog Komiteta za bratimljenje, kao i Tijana Jovanović, direktorka Slobodne zone Svilajnac.

Više fotografija možete pogledati na facebook stranici opstine-klik OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC