Regionalne igre Sportskog saveza Srbije održane na terenima Osnovne škole ,,Stojan Novaković“ na Letnjikovcu !!!

  • Autor, foto : sabac.rs

15/08/2021

Šabac-Regionalne igre Sportskog saveza Srbije su održane u subotu na terenima Osnovne škole ,,Stojan Novaković“ na Letnjikovcu.

Otvaranju takmičenja prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je posle uspešno organizovanog opštinskog nivoa Seoskih olimpijskih igara Sportskog saveza Srbije, Sportski savez ukazao poverenje Gradu Šapcu da bude domaćin i regionalnog takmičenja u ovim igarama.

,,To smo prihvatili sa velikim zadovoljstvom jer je Grad Šabac grad sporta. Seoskim igrama čuvamo prave vrednosti, tradiciju, promovišemo sport i druženje i zato smo se danas okupili ovde, na Letnjikovcu, da zajedno podržimo najbolje. Na ovaj nivo takmičenja, plasirale su se četiri ekipe i to Srpski Miletić iz Odžaka, ekipa Kljajićeva iz Sombora, Pambukovice iz Uba i predstavnici našeg grada, ekipa Pocerskog Pričinovića. Dve najuspešnije ekipe na današnjem takmičenju plasiraće se na republički nivo takmičenja koji će biti organizovan u septembru u Ubu“, rekao je Pajić i dodao da želi sreću svim takmičarima, ali se nada da će se domaćin, Pocerski Pričinović, plasirati na republički nivo takmičenja i osvojiti nov rukometni teren u svom selu.


Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije istakao je da je ovo treća godina da Sportski savez organizuje seoske igre.
,,Prve godine bio je pilot projekat gde je učesestvovalo pet ekipa, naredne godine zbog korone deset, a ove je 24 lokalne samouprave uzelo učešće. U završnom takmičenju u Ubu učestvovaće osam ekipa. Želja nam je da narednih godina bude sve veći broj zainteresovanih i da u jednom trenutku skoro sve lokalne samouprave organizuju takmičenje. Ovim projektom želimo da omogućimo da i ljudi sa sela imaju mogućnost da se bave sportom, da se rekreiraju“, rekao je Marinković.
Pobednik finalnog takmičenja, koje će biti održano u Ubu, osvaja glavnu nagradu, izgradnju rukometnog terena u selu pobednika.

VESTI GRADA ŠABAC