Pocerski Metković – Selo budućnosti !!!

  • Autor: Dušan Makević

28/12/2020

Pocerski Metković, jedno maleno selo udaljeno od Šapca koliko i od Cera.


Selo koje ima bogatu prošlost, ali kao što i sam naziv ovog teksta kaže, selo budućnosti. Polu brdovito i ravno za sve dobre putnike namernike, jer svako brdo je ravnica ako oči nisu plašljivice.

 U razgovoru sa Verkom Sibinčićem, inače predsednikom mesne zajednice pomenutog sela saznajemo šta je urađeno i šta će biti urađeno u toku ove godine: rekostrukcija spomenika na centru sela koji je simbol istog, staze u školskom dvorištu koje se protežu i do kancelarije mesne zajednice, a kada smo kod pomenute kancelarije sređene su prostorije u sklopu te zgrade za zdrastvenu ambulatnu (laminat, topla i hladna voda, ali i sve ostalo), rekostrukcija starih puteva i asvaltiranje, otvaranje nove prodavnice na centru sela, ulična rasveta biće u celom selu i kao najveći projekat navodi put koji će povezivati gornju Pocerinu sa Mačvom. 


Priznajemo da nam je ovo izmamilo osmeh na lice jer sa toliko energije ovaj čovek priča da smo uvereni u svaku njegovu reč da će biti ispunjena. 

Selo krasi crkva koja je najlepša u Šabačkoj eparhiji po svemu, a najviše po freskama. 


Ali, ovo selo je poznato i po brojnim sportistima od kojih je najpoznatiji Nebojša Zlatarić koji je igrao fudbal i u Francuskoj. Elem, kada smo kod fudbala Fk Dumača ima tendeciju za ulazak u viši rang, prvi su u ligi, bez poraza i imaju sve uslove.

Veći deo meštana ovog sela se bavi jagodarstvom, a manji deo stočarstvom.

„Pre 20 godina, od 240 domaćinstava, svi su se bavili stočarstvom, a sada ima 136 kuća, a 90 posto od toga se bavi jagodarstvom, a mali broj meštana čuva i uzgaja stoku“, rekao je za naš portal Čedomir M. iz ovog sela podno Cera.

Sve u svemu, Pocerski Metković je selo budućnosti. 

VESTI GRADA ŠABAC