DANAS U ŠAPCU POČINJE VAKCINACIJA NAJSTARIJIH SUGRAĐANA !!!

  • Autor: O.Š / D.M.

15/01/2021

Šabac- Danas počinje vakcinacija protiv korona virusa starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.


Gradski štab za vanredne situacije pozivao je sve sugrađane da nastave da se prijavljuju preko portala, s obzirom na to da je država obezbedila dovoljne količine vakcina, a da će Grad Šabac obezbediti sve preduslove za vakcinaciju.

Pošle dužeg vremenskog perioda zabeležen je veći broj kontrolnih nego prvih pregleda u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“.


U Šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je ukupno 164 pacijenta, a 17 su korisnici Gerontološkog centra Šabac. U poslednja 24 časa, primljen je jedan korisnik na bolničko lečenje, dok se deset korisnika trenutno nalazi na kiseoničkoj potpori u samom centru. Jedan kovid pozitivan korisnik, koji je bio u terminalnoj fazi maligne bolesti, preminuo je u samoj ustanovi. Dodatnim epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da su još dva zaposlena pozitivna na korona virus, a bili su porodični kontakti.

Iz štaba su apelovali na sve sugrađane da iskoriste mogućnost dodatne zaštite putem vakcinacije, ali i da nastave da poštuju sve predviđene mere jer samo zajedno možemo pobediti korona virus.

Saopštenje iz kabineta gradonačelnika Šapca.

VESTI GRADA ŠABAC