ZAVRŠEN MALI SAJAM KNJIGA U PARAĆINU

  • Autor: Danijela Stojanović

09/07/2019

Posle pet dana, završen prvi Mali sajam knjiga koji se održavao na platou ispred Kulturnog centra u Paraćinu, u organizaciji Kulturnog centra i KK Mirko Banjević.


Epilog priči dala je Hadži Gordana Vojinović, urednica književnog programa u Kulturnom centru:“Na ovom prvom Malom sajmu bilo je zastupljeno 92 naslova od 43 autora iz Paraćina i Ćuprije. Poseta sajmu, s obzirom da smo bili na platou, a samo jedan dan u prostorijama Kulturnog centra zbog lošeg vremena,  bila je i više nego zadovoljavajuća. Prodaja knjiga je bila odlična, tako da je sajam ispunio naša očekivanja.  Pokazalo se da je plato ispred Kulturnog centra vrlo prihvatljiv za ovakva dešavanja.  Kao organizatori smo vrlo zadovoljni. Zadovoljni su i građani koji su imali uvid u stvaralaštvo naših pisaca, a svoje zadovoljstvo su pokazali i sami autori. 

knjige1 (600 x 450)
knjige2 (404 x 600)
knjige3 (600 x 450)
knjige4 (600 x 450)

 

Smatram da je ovaj sajam kao prvi kamičak koji smo bacili u vodu i koji pravi svoje koncentrične krugove, pa se nadam da će sledeće godine ovo biti sajam knjiga pomoravskih autora. 

Mi tu snagu imamo i nadam se da će ovaj sajam prerasti u tradicionalni, koji ćemo da obogaćujemo kulturnim večerima, književnim sedeljkama…da Paraćin postane kulturni centar.“Zagledanog u naslove zatekli smo sugrađanina Nemanju Milenkovića koji je bio raspoložen da prokomentariše sajam – „Jako mi je drago da sam imao tu čast da prisustvujem prvom Malom sajmu knjiga u Paraćinu, jos draže sto videh ovoliko sjajnih pisaca na jednom mestu i to iz nase bliže okoline.

Jako je bilo tesko odlučiti koju knjigu kupiti, jer me je svaki autor zaintrigirao na svoj način, originalnošću i idejom. Nadam se da ćemo iz godine u godinu imati sve više pisaca i knjiga na sajmu i da će sajam okupiti još vise ljubitelja dobrih knjiga jer trud i rad ovih ljudi treba podržati da bismo imali što kvalitenije knjige u budućnosti.“

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)
VESTI GRADA PARAĆIN