Preduzeće “Polet” uložilo je oko milion EUR u izgradnju poslovnog objekta – servisa za kamione !!!

09/04/2018

[views]

Preduzeće “Polet” uložilo je oko milion EUR u izgradnju poslovnog objekta – servisa za kamione sa pratećim uslugama na 2000m2 uz sam priključak na auto – put u kome će posao pronaći za početak 25 radnika.

trong>U objektima istog vlasnika sa druge strane magistralnog puta za Zaječar radi oko 130 radnika i kako kažu ovih dana primaju u radni odnos još osmoro zaposlenih. U ove objekte je u prethodnih petnaestak godina uloženo (računajući i opremu i vozila) oko 6.5 miliona EUR. Preduzeće je investiralo bez dinara državne pomoći – subvencija na kakve obično računaju strani investitori, pošto su uredbe koje se na ovu oblast odnose prilagođene uglavnom stranim – velikim kompanijama, a ne lokalnim i regionalnim preduzetnicima. 

Uštedite i do 3000 din sa nama !!!Kada bi slično strano preduzeće otvorilo 150 radnih mesta moglo bi da računa na 1.5 milion EUR subvencija! Glavni problem preduzeća je nedostatak kvalifikovane radne snage – naime, kako kažu pre svega vozači kamiona posle sticanja iskustva u i pored zarada koje nisu male za naše uslove, uglavnom odlaze u inostranstvo – zemlje EU gde su plate za isti posao mnogo veće a potražnja za radnicima je u porastu…

VESTI GRADA PARAĆIN