Otvaranje izložbe slika Olivere Protić u Galeriji Kulturnog centra Paraćin!!!

  • Izvor: KC Paraćin

07/03/2018

Olivera Protić je rođena 2. avgusta 1962. godine u Kikindi. Posle završene Srednje škole za industrijski dizajn (smer-grafike), diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek za pozorišnu, filmsku i TV scenografiju.

trong> Po završetku studija radila kao scenograf i kostimograf u preko 70 realizovanih TV emisija (beogradski program, jutarnji program, komercijalne emisije RTS-a, muzički spotovi… serijske komercijalne emisije: „Loto“, „Da pitamo zajedno“, „Četiri dame“… scenografija i kostim za pozorišne predstave: „Filoktet“, „Čekajući Godoa“, „Groblje automobila“…) spotova i reklama. Pet godina bavila se modnim dizajnom, a poslednjih godina radi i kao profesor umetničkog oblikovanja i likovne kulture u beogradskim srednjim školama, od septembra 2013. godine i kao likovni pedagog za decu sa posebnim potrebama.

Pored aktivnosti u izdavačakoj delatnosti i aktivnog pedagoškog rada, poslednjih sedam godina radi kao saradnik, predavač i moderator likovnih radionica u edukativnom projektu „Korak ka kulturi“ (licencirani seminar Ministarstva prosvete Republike Srbije) u okviru koga je realizovala niz uspešnih predavanja i likovnih radionica u zemlji i inostranstvu (Beč, Prag, Venecija, Verona, Istanbul, Rim…).
Imala je više desetina samostalnih i grupnih izložbi.

Uštedite i do 3000 din sa nama !!!


Članstvo u udruženjima:
ULUPUDS, slikarsko grafička sekcija od 2005.[1]
Srpsko akademsko društvo „VIZANTIJA“ od 2003.
Udruženje filmskih i TV umetničkih saradnika Srbije od 1990.

Nagrade

2012. godine – Godišnja nagrada ULUPUDS-a za postignuća u likovnoj umetnosti u 2011. god.
2011. godine – Prva nagrada publike na putujućoj izložbi (17 gradova Srbije) „Format mali“.
2004. godine – Povelja i zlatni dukat za najbolje ostvarenje u oblasti ikonopisa od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i USAID-a (USAID-a).
1987. godine – Zlatna plaketa Vojvodine za najbolji kostim u pozorišnoj sezoni (predstava „Filoktet“)

Galerija Kulturnog centra Paraćin, petak 9. mart 2018. u 19 časova.

Izložba će za sve zaintersovane posetioce biti otvorena do 28. marta 2018.

VESTI GRADA PARAĆIN