MALI VELIKI BORAC DOBIO BITKU !!!

  • Autor i foto: Danijela Stojanović

15/05/2019

Paraćin-Klačevica- Porodica Petrović iz sela Klačevica kod Paraćina konačno može da odahne. Njihov dvanaestogodišnjak Aleksandar pregrmeo je u zadnjih godinu dana tri komplikovane operacije stopala i oba kuka, koje su, zahvaljujući ruskom hirurgu dr Dimitriju Popkovu uspešno realizovane.

rong>Roditelji ovog mališana su neizmerno zahvalni, kako ovom vrsnom hirurgu, tako i svim ljudima koji su pomogli da se prikupi novac koji je bio neophodan da bi se operacije izvršile.-„Dr Dimitrij nam je već pri prvom susretu ulio poverenje. Možete da zamislite kako smo se osećali posle niza neuspešnih operacija kroz koje je Aca prolazio već od svoje prve godine. Iz iskustva drugih ljudi smo saznali da su operacije dece obolele od artrogripoze koje on obavi veoma uspešne. 

Stupili smo u kontakt sa lekarom, ulio nam je nadu, ali je suma novca potrebna za operacije za nas bila nedostižna. Ipak, zahvaljujući humanim ljudima novac je sakupljen. 06. jula prošle godine obavljena je operacija stopala, 12. septembra operisan je jedan, a 09.maja ove godine drugi kuk. Operacije su trajale veoma dugo ali su i uspele. Za dr Dimitrija imamo samo reči hvale“, rekla nam je Merima, majka ovog malog velikog borca.

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)

-„Sada nisam imao tako velike bolove posle operacije kao prošli put“, kaže nam ovaj uvek nasmejani dečačić. „Pomalo je dosadno jer moram da ležim, obilaze me drugovi a od ponedeljka će mi i nastavnici dolaziti da bih mogao nastavim sa školovanjem. I nisam zaboravio obećanje, trkaćemo se čim se oporavim!“. Naredna kontrola kod dr Dimitrija Acu očekuje avgusta meseca. Njegov osmeh dokazuje da sa razlogom nosi nadimak Mali veliki borac.Želimo mu brz oporavak, i naravno, da u trci pobedi našu novinarku! 

VESTI GRADA PARAĆIN